LIGA EVROPE: Tadićev Ajaks eliminisan, Arsenal ubedljiv, poraz Dinama u Španiji

A. Ilić

15. 04. 2021. u 22:53

ODIGRANI su četvrfinalni dueli Lige Evrope, a u Pragu je bilo najuzbudljivije.

ЛИГА ЕВРОПЕ: Тадићев Ајакс елиминисан, Арсенал убедљив, пораз Динама у Шпанији

FOTO: AP//Tanjug

Bez Pjer-Emerika Obamejanga Arsenal je slavio protiv domaće Slavije iz Praga sa 4:0 (1:1 prvi meč). 

Već nakon petnaest minuta tresla se mreža domaćina Emil Smitr Rou natrčao je na odbitak za 0:1. A Var tehnologija potvrdila je ofsajd. Samo tri minuta kasnije isti igrač pronalazi Nikolasa Pepea za vođstvo gostujućeg tima. 

Već u 21. minutu nova radost za tim iz Londona. Aleksandre Lakazete uspeva da zatrese mrežu snažnim udarcem, a potom u 24. minutu Bukajo Saka odlično reaguje na centaršut sa ivice šesnaesterca za 3:0. Lakazete svojim drugim golom u 77. minutu postavlja konačnih 0:4. 

Ajaks Dušana Tadića u meč na Olimpiku ušao je sa zaostatkom 2:1. Holandski tim bio je bolji rival u prvom poluvremenu, a do gola su "kopljanici" došli tek u 49. minutu strelac je bio Broubi nakon lepog loba golmana domaćeg tima. Sedam minuta kasnije na odbitak natrčava Dušan Tadić za novi gol gostiju, a Entoni Tejlor pokazuje da je bio ofsajd nakon pregleda Var snimka, te Ajaks ostaje sa samo golom prednosti. U 72. minutu Edin Džeko natrčava na odbijenu loptu, te izjednačuje rezultat i otklanja svaku nedoumicu oko putnika u polufinale. 

Mančester Junajted je pobedio granadu 2:0, a nakon prvog meča u Španiji "đavoli" imali isti rezultat, te su bez mnogo problema došli do prolaza dalje. Strelac jedinog gola bio je Edinson Kavani u šestom minutu, a proigrao ga je Pol Pogba. U prvom minutu nadoknade Hesus Valjeho ubacuje loptu u svoju mrežu za konačnih 2:0. 

Viljareal je iz Zagreba poneo prednost od 1:0, te su kući stvari priveli kraju. Pako Alkasere u 36. minutu "žutoj podmornici" donosi prednost, da bi u 43. minutu Moreno povisio na 2:0. Uspeo je Dinamo da postigne počasni pogodak u 74. minutu, strelac je bio Oršić. 

ped with cleaning products and protective face masks to prevent its spread. (AP Photo/Silvia Izquierdo)

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)