TADIĆ VODI KA TROFEJU LIGE EVROPE: "Mnogo toga moglo bi da bude odlučeno na ovom susretu"

N. I.

08. 04. 2021. u 10:00

LIGA Evrope ulazi u finiš i fazu usijanja, a osam preostalih timova će večeras da odigraju prve mečeve četvrtfinala.

ТАДИЋ ВОДИ КА ТРОФЕЈУ ЛИГЕ ЕВРОПЕ: Много тога могло би да буде одлучено на овом сусрету

EPA

Srbija je ostala sa samo dvojicom svojih fudbalera u završnici ovog takmičenja, Dušanom Tadićem i Nemanjom Matićem.

Aktuelni kapiten "orlova" Tadić će sa Ajaksom u prvom duelu protiv Rome u Amsterdamu pokušati da dođe do kapitala koji će biti dovoljan za revanš. A nekadašnji zamenik kapitena naše reprezentacije, nažalost i bivši reprezentativac Srbije, Nemanja Matić će sa svojim Mančester junajtedom da bude gost Granade, koja je jedno od tri velika iznenađenja u završnoj fazi Lige Evrope.

Fudbalska Srbija drži palčeve dvojici naših predstavnika u četvrtfinalu ovog takmičenja. Preostala dva takmičarska para čine Arsenal - Slavija Prag i Dinamo Zagreb - Viljareal. Zagrepčani su već postali "kost u grlu" mnogim timovima, a ceh je poslednji platio skupoceni Totenhem sa Žozeom Murinjom, koji je posle londonskih 2:0 pomislio da je došao na izlet u Zagreb, a posle produžetaka je senzacionalno izbačen trijumfom domaćina 3:0, posle het-trika Mislava Oršića.

Dušan Tadić je po ocenama mnogih stručnjaka najveća zvezda završnice Lige Evrope. "Kopljanici" su na korak od nove titule prvaka Holandije i uskoro će da im predstoje kvalifikacije za Ligu šampiona, pa je klubu iz Amsterdama možda najbolja prečica do ulaska u evropsku elitu osvajanje upravo pehara Lige Evrope. Inače, Ajaks se nada i nastavku impresivne serije od ukupno 11 uzastopnih pobeda na svom stadionu u Ligi Evrope.

- Nalazimo se u dobroj formi i verujem da možemo do same završnice. U četvrtfinalu smo dobili jednog od najkvalitetnijih preostalih rivala i rezultat u prvom meču u Amsterdamu može mnogo toga da odluči i pre revanša. Spremni smo za Romu i nadam se prolazu u polufinale - optimista je Tadić, koji će večeras u 21 sat da izvede svoj tim na teren "Johan Krojf arene".

1/4 finala

ČETVRTAK 21.00

Ajaks - Roma

Arsenal - Slavija P.

Dinamo Z. - Viljareal

Granada - Mančester j.
l revanši 15. aprila

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)