PIKSI U SVOM STILU: Pavloviću, ako poletiš isčupaću ti uši! Sa Đurđevićem nismo ništa izgubili

Novosti online

15. 04. 2021. u 08:47

SEDAM bodova iz tri meča i egal sa Portugalijom posle prvog kvalifikacionog okupljanja - dovoljno da selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi bude veliki optimista pred nastavak kvalifikacija za odlazak na Svetsko prvenstvo 2022. godine!

ПИКСИ У СВОМ СТИЛУ: Павловићу, ако полетиш исчупаћу ти уши! Са Ђурђевићем нисмо ништа изгубили

FOTO: FSS

Upravo je o tome Stojković govorio u intervjuu koji je dao "Sportskom žurnalu", a dotakao se i štopera koje trenutno motri, priče zašto je Stefanu Mitroviću dao da bude zamenik kapitena, kao i odlaska Uroša Đurđevića da igra za Crnu Goru..

Najpre, o borbi za direktan plasman u Katar...

- Zato što smatram da ćemo se sa Portugalijom boriti za prvo mesto, verujem da do njega možemo da stignemo. Takav sam. Začudim se kad mi neko kaže: „Pazi, previše si optimista“. Gledam i pitam se šta bi trebalo da radim kao trener. Da budem pesimista? Da kažem: „LJudi, ako izgubimo 0:2 nemojte da zamerite, jer oni su mnogo jaki!?“ Čoveče Božiji, to ne mogu da razumem! Ne razumem tu retoriku. Gubitničku. Kakve veze ima. Francuska u Parizu, Portugalija u Lisabonu. Šta, nepobedivi su - zapitao se Stojković.

O defanzivi i igračima koji bi mogli da se nađu na sledećem spisku, Stojković je rekao:

- Mali Pavlović je mlad i pred njim je lepa perspektiva. Videćemo kako će se razvijati, ali ne vidim razlog da zastane negde, da poleti. Ako poleti, iščupaću mu uši, jer to ne sme da radi. Vidim da je ozbijan momak. Milenković je, takođe, lepo godište, igra u velikoj i teškoj ligi. Naravno, trebalo bi i on još dosta da uči, ima sitnica na kojima ćemo morati da poradimo, ali je strahovit potencijal.

FOTO: N. Paraušić

 

- Mitrović ima 32 godine, trebalo bi videti kakva je situacija sa Nastasićem, Veljkovićem, Spajić je tu, Svetozar Marković je vrlo interesantan momak, Milunović je iskusan, mali Pankov pokazuje. Gledao sam protiv Milana, ne našu ligu. Trebalo bi da se dokazuju, da ne prave gluposti. Da zaborave instagrame i ostale budalaštine, jer im to u karijerama nije bitno.

Objasnio je Piksi i zašto je Stefan Mitrović zamenik kapitena Orlova, a ne Aleksandar Mitrović.

- Pojma nemam, tako mi došlo u glavi. Rekao sam Tadiću: „Bićeš kapiten, nosiš broj deset, daću ti odgovornost“. A drugi kapiten je Stefan Mitrović. Zbog godina. Tu se priča završila posle deset sekundi. Daleko od toga da Aleksandar ne može da nosi traku, taman posla.

Foto privatna arhiva

 

Što se tiče odluke Đurđevića, Stojković je imao jasan odgovor.

- Ništa nije ispušteno. Možda umesto Aleksandra Mitrovića!? Vlahovića ili Jovića? Ne znam gde ga vidite. Nemojte da pravimo od muve magarca. Niti smo ga izgubili, niti je on nas izgubio. Dobar je igrač, ali ne vidim to kao nešto što je izgubljeno.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)