MUTNIH RADNJI IMA I U MLAĐIM KATEGORIJAMA: Čak i deca trpe nepravde

M. BLAŽIĆ

13. 04. 2021. u 19:54

MUTNE radnje u srpskom fudbalu nisu novina već dugi niz godina, a s vremena na vreme kada se u evropskoj kući fudbala upali "crvena lampica" i stigne "packa" na Terazije, ovdašnja javnost se dobro protrese informacijama o ponekad i nestvarnim malverzacijama u saveznom rangu.

МУТНИХ РАДЊИ ИМА И У МЛАЂИМ КАТЕГОРИЈАМА: Чак и деца трпе неправде

FOTO: FK Partizan

Ono što predstavlja vrhunac neukusa je nešto što je doskoro predstavljalo svetinju, a sada je predmet iživljavanja pojedinaca, pre svega arbitara. Reč je o mlađim kategorijama koje su u poslednje vreme sve češće u prilici da rano shvate šta ih čeka u seniorskom pogonu.

Mnogo bure je tako nedavno izazvao večiti derbi u kategoriji omladinaca, odigran u "Zemunelu". Sudija Miloš Đorđić se razbacivao kartonima kao sa konfetama, a vrhunac loše arbitraže viđen je kod trenutka odluke kada je golman Partizana Gočmanac izbio loptu posle prekida, a Đorđić pokazao na belu tačku. Te odluke same po sebi ne bi bile toliko sporne ni predmet ovih redova, jer se greške dešavaju svuda, da sve češće u omladinskoj kategoriji, pa i u mlađim selekcijama, deca ne završavaju utakmice u suzama zbog nepravdi koje evidentno nisu plod slučajnosti.

Pored maltretiranja koja trpe od delioca (ne)pravde golobradi momci se "kale" i na planu reprezentativnih "kuhinja" koje definitivno ne mogu da im pomognu da se razviju na pravi način uoči izlaska na glavnu scenu.

Konkretnih primera ima mnogo, a dovoljno je samo pogledati spiskove selektora mlađih kategorija, bilo za prijateljske, bilo za kvalifikacione utakmice. "Ubacivanje" igrača preko veze, kumovskih, bratskih i pre svega menadžerskih šema tiho i sigurno "ubija" fudbal u mlađim kategorijama, pa se onda ne bi ni trebalo čuditi što se u seniorskom fudbalu vidi sve što viđamo poslednjih godina.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna