ČUKARIČKI IMA NAJBOLJEG GOLMANA U SUPERLIGI SRBIJE: Petrović iza sebe ostavio Borjana, Popovića, Filipovića...

Novosti online

12. 04. 2021. u 16:40

GOLAM Čukaručkog Đorđe Petrović je čuvar mreže koji je najviše puta ostao nesavladan u dosadašnjem toku šampionata - 17.

ЧУКАРИЧКИ ИМА НАЈБОЉЕГ ГОЛМАНА У СУПЕРЛИГИ СРБИЈЕ: Петровић иза себе оставио Борјана, Поповића, Филиповића...

FOTO: AP

On je iza sebe ostavio Milana Borjana (Crvena zvezda, 16), Aleksandra Popovića (Partizan, 12), Nenada Filipovića iz TSC-a (12), Gorana Vukliša iz Vojvodine (10)...

Sigurno da mladom golmanu prija to što je najbolji u ovom segmentu, ali ne ističe sebe u prvi plan, već kompletnu ekipu.

- Zaista lep podatak. Iskreno, do polusezone uopšte nisam obraćao pažnju na to, niti sam brojao koliko puta je mreža ostala mirna. Kako je sezona odmicala, sebi sam postavio cilj da to bude 20. Sada smo kao ekipa sačuvali mrežu 18 puta, računajući i utakmicu kad je Belić branio u Inđiji. Blizu smo te brojke od 20, a ko zna, možda ona bude i veća", rekao je Petrović za klupski sajt i dodao:

- Na kraju se te zasluge pripisuju meni, ali je to uspeh čitave ekipe. U više od polovine odigranih susreta nismo primili gol, a to samo govori o tome koliko dobro igramo defanzivno. Naravno, i u ostalim linijama tima je sve kako treba, zbog toga smo i trenutno na poziciji koja vodi u Evropu.

Čukarički u naredna dva gola ima nezgodna gostovanja, Novom Pazaru i Voždovcu.

- Do kraja sezone uglavnom igramo protiv ekipa koje se bore za opstanak. Ispada da krojimo borbu za donji deo tabele, ali naši ciljevi se znaju. Na nama je da što pre overimo plasman u Evropu, da se do kraja borimo za treće mesto i da pokušamo da oborimo klupske rekorde. Bilo bi zaista lepo da ova generacija bude najbolja u istoriji Čukaričkog u Superligi po broju osvojenih bodova i postignutih golova, a nismo daleko od toga.

Petrović ističe da njega i saigrače u Novom Pazaru očekuje težak posao, pošto kako kaže "tamo se niko nije naigrao fudbala".

- Pre svega, gledamo sebe, cilj je pobeda, ne samo u tom, već u svakom narednom duelu do kraja sezone.

Bilo je interesovanja za čuvara mreže "brđana" u proteklom periodu, ali on bi voleo da sa Čukaričkim igra Evropu.

- Prija interesovanje, malo sam i sazreo u međuvremenu, ali informacije iz novina me ne dotiču, samo su motiv više da radim. Voleo bih da sa Čukaričkim izborimo Evropu i da odigram te mečeve, koji uvek uđu u istoriju kluba - zaključio je Petrović.

Podsetimo, ekipa sa Banovog brda trenutno zauzima treće mesto na tabeli Superlige Srbije sa 62 boda, dva više od Vojvodine.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)