SJAJAN MEČ U MADRIDU: Real drugi put u sezoni pobedio Barselonu, majstorije Benzeme i Krosa presudile Kataloncima (VIDEO)

Novosti online

10. 04. 2021. u 22:53

FUDBALERI Real Madrida pobedili su Barselonu sa 2:1 na stadionu "Alfredo di Stefano" i tako dodatno trku za titulu učinili neizvesnom.

СЈАЈАН МЕЧ У МАДРИДУ:  Реал други пут у сезони победио Барселону, мајсторије Бенземе и Кроса пресудиле Каталонцима (ВИДЕО)

FOTO: AP

Sjajan meč viđen je u prestonici Španije, palo je tri gola a moglo je bar još toliko. Takođe, kiša je padala kao iz kabla i dodatno otežavala igračima posao, ali ni to nije smetalo da uživao u majstorijama.

Real je bolje otvorio utakmicu i poveo golom Karima Benzeme u 13. minutu. Iskoristio je Francuz odličan centaršut Lukasa Vaskeza i petom savladao Ter Štegena.

Nastavio je Real da napada. Drugi gol bio je delo Tonija Krosa koji je izveo sjajan slobodan udarac sa nekih 17 metara. Lopta je na putu ka golu pogodila u leđa Seržinja Desta i prevalila Nemca koji je čuvao gol Katalonaca.

Dosta bolje su zaigrali u nastavku utakmice izabranici Ronalda Kumana. Uspeli su da smanje rezultat u 60. minutu, a pomalo neočekivano se u strelce upisao defanzivac Oskar Mingeza, koji je ispratio centaršut Đordija Albe i matirao Tiba Kurtou.

Od tog momenta Barselona je krenula u totalnu ofanzivu. Mesi je imao tri izgeldne prilike da iz slobodnog udarca postigne gol, ali je u svakoj situaciji loše šutirao.

Dodatni pristisak Realu napravio je Kazemiro koji je u razmaku od dva minuta zaradio dva žuta kartona.

Nije bilo puno vremena za goste, no dovoljno da zaprete domaćinu. Igrao se poslednji, četvrti minut nadoknade kada je mladi Moriba šutirao i pogodio prečku, te je okvir gola bio saveznik Realu.

Zinedin Zidan je tako drugi put u sezoni nadmudrio Ronalda Kumana, nakon u što je u prvom delu slavio na "Kamp Nou" sa 3:1.

Trka za titulu biće veoma interesantna. Real i Atletiko su poravnati na tabeli sa po 66 bodova, s tim da "jorgandžije" sutra igraju svoj meč sa Betisom. Barselona je na trećoj poziciji sa 65 bodova.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!