ZBOG MITIĆA JE TOZOVAC POSTAO ZVEZDAŠ: Družio se sa DŽajićem kome je iz Amerike donosio aspirine

Novosti online

06. 04. 2021. u 10:36

LEGENDARNI folk pevač Dragan Živković Tozovac izgubio je bitku sa virusom korona. Posle slavnog glumca Vlaste Velisavljevića, opaki virus odneo je život još jednog vatrenog navijača Crvene zvezde iz javnog života Srbije.

ЗБОГ МИТИЋА ЈЕ ТОЗОВАЦ ПОСТАО ЗВЕЗДАШ: Дружио се са Џајићем коме је из Америке доносио аспирине

Foto: Arhiva novosti

"Krivac" što je Tozovac postao Zvezdaš je prva Zvezdina zvezda, virtuoz u kopačkama Rajko Mitić.

- Od kada sam još na zemljanom terenu, pedesetih godina prošlog veka gledao Rajka Mitića. Tada se rodila ljubav, koja traje i danas, sa tim što danas manje pratim, odnosno ne idem na stadion. Da ti sine, dočaram to vreme. To nije bila Marakana, ona je došla kasnije. To je bila neka šljaka, ali je gledalaca bilo mnogo i svi su dolazili da gledaju Mitića. Mnogo su daleko te godine - govorio je pre tri godine Tozovac za Kurir.

Šta želi Zvezdi, nije umeo da artikuliše na najspretniji način, ali za Novu, 1980. godinu, je izjavio nešto što mnogi Zvezdaši imaju na duši.

- Želim im mnogo štošta! Ne znam šta ne želim kao zvezdaš. Fudbalerima da se što bolje slažu, što više zdravlja, manje povreda u igri, dostojne protivnike i mnogo dobre igre. Direktoru i mom prijatelju i imenjaku, želim što manje glavobolje, a ako ih bude imao - neka se obrati meni, doneo sam dosta dorbih aspirina iz Amerike. Obožavaocima i navijačima Zvezde mnogo prijatnih trenutaka na utakmici ovog velikog kluba - kazao je Tozovac, a za prijatelja aludirajući na Dragana Džajića.

Tozovac je ispričao i jednu anegdotu sa igračima Partizana, tačnije sa slavnim Veliborom Vasovićem.

- U vreme kada je Partizan igrao finale Kupa šampiona sa Realom (1:2), radio sam u Amsterdamu. Pevao i svirao sa ansamblom Beograd pola godine u jednom jugoslovenskom klubu. Tada sam se sretao i družio sa Veliborom Vasovićem, sjajnim fudbalerom, intelektualcem, koji je ostavio dubok trag u fudbalu - zaključio je Tozovac.

(Telegraf.rs/Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!