KOLAROV ISKRENO O SVEMU: Piksi doneo novu energiju - ovo je istina oko odlaska iz reprezentacije

A. Ilić

02. 04. 2021. u 22:54

NEKADAŠNjI kapiten reprezentacije Srbije Aleksandar Kolarov govorio je o reprezentaciji Srbije

КОЛАРОВ ИСКРЕНО О СВЕМУ: Пикси донео нову енергију - ово је истина око одласка из репрезентације

FOTO: N. Paraušić

Defanzivac Intera je gostujući u emisiji "Veče sa Ivanom Ivanovićem" prokomentarisao novog selektora Dragana Stojkovića i reprezentaciju Srbije

- Dobra mi je energija u reprezentaciji. Piksi je doneo neku novu energiju u nacionalni tim. Nadam se da će preokrenuti stvari i da se nećemo tu zaustaviti. Sa aktuelnim selektorom imam super odnos. Doći će u Milano, ići ćemo na večeru., rekao je Kolarov. 

Srbija u mlađim selekcijama ima rezultata, ali kvalitet se "izgubi" kada dođu do seniorskog tima Srbije. 

- Kao nacija imamo talenta za sport. U mlađim kategorijama igramo na talenat. Mislim da imamo veliki problem da u poslednjim godinama napravimo korak između mladih kategorija i seniorske reprezentacije. Rekao bih da imamo problema sa strukom. Činjenica je da moramo da imamo najbolje uslove da stvaramo maksimum, a to nije godinama tako. Ima krivice nas, ali i trenera. 

Smatra da treba uspostaviti isti sistem od kadeta do seniora. 

- Mi stvaramo pritisak kadetima da osvoje svetsko prvenstvo. Ja to ne bih radio. Trebalo bi napraviti sistem da kadetski tim stvori igrača za "A" reprezentaciju. Bitno je imati pobednički mentalitet, a to se stvara treningom, to decu treba učiti. 

Prokomentarisao je i svoj odlazak iz reprezentacije. 

- Ja sam veliki navijač reprezentacije. Ono što je bilo u novembru nisam drugačije ni očekivao da se završi, doneo sam odluku na svoju ruku da ne igram, nisam bio zdrav i nisam mogao da pomognem ekipi, nije klub tražio. Mogao sam da izađem na teren i posle tri minuta se uhvatim za nogu i izađem, ali to ne bi bilo u redu. To što su posle pričali, pričali su iz svog interesa. Očekivao sam da ja budem najveći krivac, ako sam ja bio problem... Više nisam, sve je rešeno. Sada mi se čini da je neka druga energija u savezu, rekao je Aleksandar Kolarov

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOJER REKORDER: Golman Bajerna ušao u istoriju Lige šampiona