RAZGOVOR SA PIKSIJEM SVE PROMENIO Junak orlova Aleksandar Mitrović: Atmosfera u ekipi je sjajna

N. ILjUKIĆ

01. 04. 2021. u 09:55

GDE li su danas fudbalski skeptici, razvučeni od "Krejven kotidža" do stadiona "Rajko Mitić"?

РАЗГОВОР СА ПИКСИЈЕМ СВЕ ПРОМЕНИО Јунак орлова Александар Митровић: Атмосфера у екипи је сјајна

FOTO: FSS

Od udobno uvaljenih kičmi u fotelje ispred televizora, do onih koji fudbal znaju "u mali prst"?

Gde su da danas objasne zašto je bilo opasno pozvati Aleksandra Mitrovića na okupljanje reprezentacije, zašto se Piksi kocka sa centarforom koji nije u formi, koji je nabacio koji kilogram više, kojeg ne fermaju ni dva odsto čak i u Fulamu, koji ispada iz Premijer lige, koji je ubijen u pojam posle promašenog penala Škotskoj i kojem nije do života, a kamoli do fudbala?

Gde su danas kada je čovek koji nas je svojim golovima odveo na Mundijal u Rusiju, dao na tri meča martovskih kvalifikacija za Katar "samo" pet golova i upisao se na prvo mesto večite liste strelaca našeg nacionalnog tima.

Dok ne dobijemo odgovor na ovih nekoliko pitanja, evo poneka rečenica junaka i rekordera naših fudbalskih dana, koji nam je svima objasnio: otkud on ovde, otkud baš sada i kako je lako kada se selektoru koji ima njuh odužiš petostruko za poverenje.

- Obavili smo razgovor selektor Stojković i ja u danu kada su reprezentativci počeli da se okupljaju u Staroj Pazovi i posle tog razgovora je sve bilo jasno. Ovaj mart ću da pamtim dugo! Meč u Azerbejdžanu je samo najlepši završetak svega što smo se dogovorili i pre mečeva sa Irskom, Portugalijom i ovog duela u Bakuu.

FOTO: FSS

Atmosfera u ekipi je sjajna, to se oseća pre i posle svakog treninga - otkriva za "Novosti" naš fudbalski sin Mitar, naš fudbalski kralj Aleksandar.

I onda jednostavno objašnjenje te dobre atmosfere i otkrivanje načina proslave prvog gola u Bakuu, kada su se svi sa terena u belim dresovima okupili u krugu i počeli proslavu na veoma neobičan način.

- To je jedna društvena igra koju smo počeli da igramo nedavno. Zofe se "mafija" i mnogo nam je pomogla u zbližavanju, maštanju, volji da se pobedi. Osim toga, odvojila nas je od mobilnih telefona i ležanja po sobama - otkrio je Mitrović detalje iza kulisa priprema "orlova", o igri čije je moto inače "Ko preživi - pobeđuje".

FOTO: FSS

Ispostavilo se na kraju marta da je stvar oko fudbalske reprezentacije u stvari postala krajnje jednostavna. Majstorima loptanja su uzeti mobilni telefoni iz ruku, data im je lopta u noge i društvena igra "mafija" u sportskom centru u Staroj Pazovi. Na kraju je rezutat svega: sedam bodova iz tri meča i samo jedna lopta manje u mreži, u odnosu na ukupnu gol-razliku nas i Portugalaca, spustila je Srbiju preko noći na drugo mesto na tabeli. Do sledećeg kruga kvalifikacija u septembru.

STOJKOVIĆ: SAMO SU MENE ČEKALI...

DRAGAN Stojković Piksi je na duhovit način odgovorio posle pobede u Azerbejdžanu, da li je moguće da je Mitrović od onih retkih tipova igrača koji mnogo više daje svojoj reprezentaciji nego svom klubu.

- Pa, eto... Izgleda da su samo mene čekali i da sam morao da dođem ja na mesto selektora, pa da to i dokažem - nasmejao se Stojković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)