RASULO U REPREZENTACIJI HRVATSKE: Lovren otkrio detalje, postoje dve struje u nacionalnom timu

Novosti online

01. 04. 2021. u 15:53

HRVATSKA je porazom od Slovenije počela kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, pa su se "vatreni" konsolidovali nakon šoka i pobedili Kipar (1:0) i Maltu (1:0).

РАСУЛО У РЕПРЕЗЕНТАЦИЈИ ХРВАТСКЕ: Ловрен открио детаље, постоје две струје у националном тиму

Foto: EPA-EFE/FELIPE TRUEBA

Ali to nije popravilo atmosferu u taboru vatrenih, gde pršzi na sve strane od nezadovoljstva.

Jedan od najiskusnijih u ekipi Dejan Lovren, koji je do sada odigrao 64 meča za Hrvatsku i s njom bio u finalu Mundijala, podigao je glas protiv mlađe generacije reprezentativaca za koju kaže da "nedovoljno poštuje starije".

I sam selektor Dalić je rekao da "Hrvatska više nije tim kakav je nekada bila", pa je i to protumačeno kao otrovne strelice usmerene ka mlađima...

"Ima nešto u tome što selektor kaže. Sigurno ima istine. Neću ja sad ulaziti u svaki detalj, iako to obično radim, neću sad javno govoriti o svemu, možda ne bi bilo dobro, produktivno. Međutim, novi momci koji su u reprezentaciji moraju se dokazati. Da, to ću kazati, nas nekolicina starijih igrača to smo im kazali u lice. Oni se moraju dokazivati iz dana u dan, ne samo na utakmicama, nego i na - treninzima".

"Da slučajno ne pomisle da su u reprezentaciju došli tek tako. Ako su već zaslužili poziv, onda neka i pokažu zašto su ga zaslužili. Izbornik Zlatko Dalić ima naše apsolutno poverenje!", rekao je Lovren za "Večernji list" i dodao da je kod njih u javnosti uvek panika kada se ne pobedi.

Dakle, imaju li mladi poštovanja za starije?

"Nekad imaju, ali nekad i - nemaju! Zato treba svi zajedno da uzmemo stvari u svoje ruke i budemo skreni jedni prema drugima. Mislim da sve više i postajemo iskreni", dodao je Lovren.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!