HUMANA ZVEZDA: Borjan darovao Univerzitetsku dečiju kliniku u Tiršovoj (VIDEO)

Novosti online

19. 03. 2021. u 15:18

FUDBALSKI klub Crvena zvezda u pauzi između utakmica bavio se humanim aktivnostima.

ХУМАНА ЗВЕЗДА: Борјан даровао Универзитетску дечију клинику у Тиршовој (ВИДЕО)

FOTO: FK Crvena zvezda

Tako je kapiten Crvene zvezde Milan Borjan danas posetio Univerzitetsku dečiju kliniku u Tiršovoj. On je u ime kluba donirao posteljinu za celu bolnicu. 

- Prvotimci Crvene zvezde se trude da uvek pomognu onima kojima je to najpotrebnije i na primeru pokažu da moramo u svakom trenutku da mislimo na druge. Igrači našeg kluba su ovog puta društvenu odgovornost pokazali donacijom preko 350 posteljina Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj, što znači da su obezbedili posteljinu za svaki krevet u ovoj izuzetno važnoj bolnici. To nije prvi put da Crvena zvezda pruža pomoć ovoj ustanovi, fudbaleri našeg tima su 2016. godine posetili dečiju kliniku, dan proveli družeći se sa mališanima i tom prilikom ih obradovali mnogobrojnim poklonima. Takođe predstavnici Crvene zvezde su 2019. godine Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj donirali medicinsku opremu u vrednosti od 100.000 evra, a današnji gest je samo nastavak uspešne saradnje - navodi se na sajtu Crvene zvezde.

Direktor klinike Siniša Dučić oglasio se ispred kolektiva klinike.

- Želeo bih da se zahvalim Fudbalskom klubu Crvena zvezda na poklonu koji je u ovom trenutku veoma značajan za nas, radi se o posteljini za decu koja nam je neophodna. Ovo nije prvi put da dobijamo pomoć od Crvene zvezde, kad god smo kontaktirali klub izlazio nam je u susret. Pre nepune dve godine dobili smo jako vrednu donaciju, bronhoskop, laparaskop i još neku medicinsku opremu. Još jednom bih se zahvalio na donacijama Fudbalskom klubu Crvena zvezda – istakao je direktor Univerzitetske dečije klinike u Tiršovoj Siniša Dučić.

Kapiten Zvezde Milan Borjan istakao je da je uvek lepo pomoći. 

- Igrači Crvene zvezde su prikupili novac i donirali posteljene za celu bolnicu. Želeo bih ovom prilikom da se zahvalim Jeleni Bajić koja nam je izašla u susret  da sašije posteljine koje smo donirali, takođe i saigračima koji su još jednom pokazali da su veliki humanitarci. Crvena zvezda iz dana u dan raste i pokazuje koliko brine o deci i ljudima kojima je potrebna pomoć, to samo govori o veličini kluba i da smo mi jedna velika porodica.

Dodao je da će crveno-beli uvek pomagati kada je to potrebno. 

- Uvek smo tu da pomognemo koliko god smo u mogućnosti i to pokazujemo iz dana u dan. Učestvujemo u dosta humanitarnih akcija, doniramo dresove, lopte iz Lige Evrope sa potpisima, kako bismo što više pomogli deci. Ovom prilikom bih pozvao sve ljude da bar jednom porukom pomognu onima kojima je to najpotrebnije – istakao je Borjan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)