RAMOS PRESTIGAO ZIDANA: Kapiten Reala na putu da postane najefikasniji defanzivac u LŠ

Z. Ćorović

17. 03. 2021. u 19:32

PRESTIGAO je svog trenera Zidana, pa i takve napadače kao što su Zuba Ronaldo, Klose, Vilja, Adrijano, Huntelar...

РАМОС ПРЕСТИГАО ЗИДАНА: Капитен Реала на путу да постане најефикаснији дефанзивац у ЛШ

FOTO: AP

Kapiten Reala Serhio Ramos stigao je do brojke od 15 datih golova u Ligi šampiona i sada na kontu ima jedan više od svih pomenutih fudbalskih velikana. Od defanzivaca koji su igrali u najvećem klupskom takmičenju, rekorder je Roberto Karlos sa 16 "recki", pa je realno da Serhio i njega uskoro preskoči.

"Kraljevi" su bez većih problema preskočili italijansku minu Atalantu u osmini finala Lige šampiona, a u revanšu (3:1) je bilo prostora da i Ramos "raširi krila" kao strelac. Tek što se vratio posle dvomesečne pauze zbog povrede, bio mu je potreban jedan penal da se podseti omiljene poslastice. Opet je bio precizan sa bele tačke, u dresu Reala čak devetnaesti put zaredom, što je podatak koji ima posebnu vrednost, uprkos tome što je sredinom novembra u Ligi nacija promašio dva jedanaesterca za Španiju protiv Švajcarske (1:1).

Ramos će 30. marta napuniti 35 godina i u poslednje vreme se sve češće priča da će ovog leta napustiti Real.

- Kada se toliko brinete o sebi, ono što posejete to požnjete. Nikome ne može da se sudi na osnovu datuma rođenja. U svakom trenutku moramo da pružamo partije na najvišem nivou. Zasada ništa ne mogu da kažem, a kada nešto bude, reći ću - zagonetan je Ramos o novom ugovoru, koji je u svojoj bogatoj karijeri odigrao 939 utakmica, postigao 127 golova (101 za Real) i osvojio 26 trofeja.

Pored kapitena, u Realu ima još dosta strašnih "matoraca". Ramosov vršnjak je Luka Modrić, napadač Benzema ima 33, a baš je ovaj tandem razbio Atalantu, uz pomoć Krosa (31). Još ako im se vrati bivši saigrač Kristijano Ronaldo (36), kao što se piše, Real bi mogao da konkuriše i za najbolju ekipu veterana na svetu.

ZANIMLjIVOSTI

Real Madrid je pobedio na 12 od poslednjih 13 utakmica Lige šampiona protiv rivala iz Italije

Mančester siti je primio samo jedan gol u osam ovosezonskih mečeva LŠ, mreža mu miruje preko 700 minuta

Trener Sitija Pep Gvardiola pretekao je kolegu Žozea Murinja po broju pobeda u LŠ - 82:81

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!