VLAHOVIĆ KAO HALAND: Samo Norvežanin, Kean i Guiri mogu da se pohvale dvocifrenim učinkom u "ligama 5"

M. BLAŽIĆ

14. 03. 2021. u 17:46

DEVET puta po jedan gol ove sezone, a onda eksplozija na subotnjem gostovanju Fiorentine Beneventu i tri lopte u mreži domaćeg golmana za samo 45 minuta.

ВЛАХОВИЋ КАО ХАЛАНД: Само Норвежанин, Кеан и Гуири могу да се похвале двоцифреним учинком у лигама 5

FOTO: AP/Tanjug

 Možda je Dušan Vlahović premlad gurnut u vatru u Partizanu, možda je bio previše "zelen" kada je otišao u inostranstvo, ali njegove ovogodišnje brojke ukazuju na to da je igrački kvalitet koji poseduje daleko iznad kluba za koji trenutno igra, a sve to na radost novog selektora Srbije Dragana Stojkovića - Piksija.

Prvi het-trik 21-godišnjeg Srbina u Seriji A omogućio mu je da stigne do dvocifrenog učinka na "čizmi" (12), čime je postao tek treći igrač rođen posle 1. januara 2000. koji je uspeo da postigne deset i više golova u pet najjačih evropskih liga. Pre njega to su učinili samo Erling Braut Haland (Dortmund), Mojze Kean (PSŽ) i Amin Guiri (Nica).

Kada se ima u vidu da je u celoj prethodnoj sezoni Vlahović postigao samo šest golova i da se pred početak ove glasno pričalo o njegovom odlasku na pozajmicu jasno je da je mladi napadač u potpunosti "okrenuo priču na svoju stranu".

- Osećaj koji doživljavam je neverovatan, ali najvažnije je pobediti i osvojiti tri boda. Veoma sam srećan zbog het-trika, posvećujem ga svojoj porodici i jedva čekam da ga proslavim sa njima. Morali smo da pobedimo, bili smo svesni šta moramo da uradimo i u svlačionici smo rekli jedni drugima da izlazimo kao da nam je poslednja utakmica u sezoni - istakao je Vlahović, prepun utisaka odmah posle utakmice sa Beneventom.

Posle dva gola u maniru klasičnog centarfora, Vlahović je trećim pomerio standarde i zatresao mrežu domaćina sa 20-ak metara, pritom je prethodno primio loptu od svog golmana i "vukaoĆ je desetak metara.

- Moj prvi dodir je bio savršen. Sve je bilo brzo i spontano. Dragovski mi je poslao loptu, a onda kada sam ugledao prostor, šutirao sam u ugao i pogodio. Hvala Dragu na asistenciji, jer ga imam u "fantaziju". Takođe, imam i sebe, tako da ću osvojiti mnogo bodova - uz osmeh je istakao najbolji strelac "Viole".

O tome koliko Vlahović znači za ovaj tim Fiorentine i koliko mu Čezare Prandeli veruje govori podatak da je srpski reprezentativac propustio samo jedan prvenstveni meč i to na gostovanju Parmi kada je ostao na klupi. Od 26 utakmica Vlahović je na 23 bio starter, a poslednji put je sa klupe ušao u igru još 1. novembra prošle godine, na gostovanju Romi.

POGODILI ĐURIČIĆ I LAZOVIĆ

DOBAR učinak ovog vikenda u Seriji A imala su još tri srpska reprezentativca. Filip Đuričić i Darko Lazović su bili strelci u međusobnom duelu (Sasuolo - Verona 3:2), dok je Sergej Milinković-Savić u petak zatresao mrežu Krotonea u pobedi Lacija (3:2).

Odličnu partiju koja nije "zakićena" golom ostvario je i Nemanja Maksimović u dresu Hetafea. Njegov tim je sa igračem manje uspeo da sačuva početni rezultat protiv lidera Primere, madridskog Atletika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!