ZVEZDA JURIŠA KA "STOTKI": Raspucani crveno-beli na tragu najefikasnije sezone u novijoj istoriji

Đorđe Samoilović

13. 03. 2021. u 21:26

DA su protiv Mačve u četvrtak hteli da demonstriraju silu, fudbaleri Crvene zvezde bi u oldoženom meču pobedili i ubedljivije od tih 4:0 i na svom kontu imali više od 70 postignutih golova u aktuelnom šampionatu.

ЗВЕЗДА ЈУРИША КА СТОТКИ: Распуцани црвено-бели на трагу најефикасније сезоне у новијој историји

FOTO: M. Vukadinović

Međutim, i sa tim "pokerom" su na odličnom putu da u preostalih 11 kola, koliko ima do kraja aktuelnog šampionata, stignu do magične brojke od 100 "recki" u protivničkim mrežama.

PRVENCE ČEKAJU DEGENEK, FALKO...

OD igrača koji su igrali ove sezone u domaćem prvenstvu, a nisu se upisali u listu strelaca izdvajaju se igrači koji igraju pozadi - Miloš Degenek, Marko Gobeljić, Strahinja Eraković, kao i vezista Njegoš Petrović. Takođe, zimska pojačanja Filipo Falko, Aksel Bakajoko i Slavoljub Srnić još nisu stigli da postignu pogodak u crveno-belom dresu, kao ni mladi Ričard Odada koji je priključen iz Grafičara.

Sa prosekom od skoro tri gola (2,6) po utakmici u odigranih 26 rundi srpskog prvenstva, crveno-beli su daleko najefikasniji tim lige, u strelce se makar jednom upisalo 19 fudbalera. Ako nastave u ovom ritmu, izabranici Dejana Stankovića će uspeti da stignu do magične brojke. Ono što je takođe interesantno je i to da je u poslednjih deset godina Zvezda najviše golova postigla u sezoni 2015/2016. pod vođstvom Miodraga Grofa Božovića - 82.

Posle njega je na "Marakanu" došao pragmatični stručnjak Vladan Milojević, čiji stil nije odgovarao filozofiji "na gol više", ali je u takvom igrom doneo Zvezdi najviše uspeha u postbarijevskoj eri.

Međutim, dolaskom na klupu Dejana Stankovića, najtrofejniji srpski klub je promenio filozofiju na terenu. I protiv Mačve i protiv Milana se juriša na protivnički gol, što je najviše kumovalo činjenici da su crveno-beli trenutno na "koti" 70 i što su na tragu jedne od najefikasnijih sezona u novijoj istoriji.

Do derbija sa Partizanom 7. aprila, koji je najteži rival, Crvena zvezda će se u prvenstvu sastati sa Voždovdem prekosutra u gostima, Mladosti iz Lučana kod kuće, i onda sledi put u Kruševac i duel sa Napretkom.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a predstojeće Olimpijske igre - Pariz 2024, posebno su zanimljive ovih dana, zbog "ruske situacije".

24. 04. 2024. u 13:44

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima