VLJORA ČITAKU PROVOCIRA ŠPANIJU: Naljutila se jer traže da tzv. Kosovo igra bez obeležja protiv "Furije"

Novosti online

10. 03. 2021. u 08:57

BIVŠA ambasadorka takozvane države Kosovo pri UN oštro je reagovala na reakciju španske države i Fudbalskog saveza Španije

ВЉОРА ЧИТАКУ ПРОВОЦИРА ШПАНИЈУ: Наљутила се јер траже да тзв. Косово игра без обележја против Фурије

Vljora Čitaku / Foto Printskrin Youtube

Nimalo lepu uvertiru imamo pred početak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru, gde je ispred fudbala i sporta uplivala politika. Osetljiva je tema državnosti u kvalifikacionoj grupi u kojoj se nalaze Španija i samoproglašena država Kosovo. 

Država Španija nije priznala ovu takozvanu Republiku i zbog toga je Fudbalski savez Španije poručio da utakmica može da se odigra na tlu Španije samo pod uslovom da Kosovo ne koristi svoju himnu i nacionalna obeležja i da se tretira kao "ekipa sa teritorije Kosova", s obzirom da Španci tu teritoriju shvataju kao deo Srbije.

Ova odluka izazvala je gnev FS takozvanog Kosova, koji prete da uopšte neće igrati meč ukoliko im se ne poštuju simboli suverene države. 

U međuvremenu je na španski tretman rivala reagovala i kosovska političarka Vljora Čitaku, bivša ambasadorka nepostojeće države u SAD. 

Ona je na post o najavi tri utamice Španaca gde i piše da igraju sa "teritorijom Kosovo", ostavila komentar kojim će sigurno kupiti jeftine poene na Kosovu... 

- Hmmm... Pozdrav iz republike Kosovo - napisala je ona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista