BEZ KOLAROVA, LJAJIĆA I LUKE? Piksi najavio iznenađenja u sastavu za mečeve sa Portugalijom, Irskom i Azerbejdžanom

N. ILjUKIĆ

04. 03. 2021. u 16:48

VREME komuniciranja na daljinu nikako da prođe na relaciji Fudbalski savez Srbije - fudbalska javnost u Srbiji.

БЕЗ КОЛАРОВА, ЉАЈИЋА И ЛУКЕ? Пикси најавио изненађења у саставу за мечеве са Португалијом, Ирском и Азербејџаном

FOTO: FSS

Pošto je juče i zvanično predstavljen kao selektor "orlova" na takozvanoj onlajn promociji, Dragan Stojković Piksi će na isti način da saopšti imena kandidata za prva tri martovska meča na startu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Ovaj spisak će javnosti biti predstavljen u petak takođe preko zvaničnog sajta FSS, uz nekoliko formalnih rečenica o kandidatima koji će 24. i 27. marta na stadionu "Rajko Mitić" da napadnu Republiku Irsku i Portugaliju, a 30. marta da budu gosti Azerbejdžana.

ČESTITKE FIFA I OLIMPIKA

SRBIJA je do pre dva dana bila jedina od 55 evropskih reprezentacija koja nije imala selektora. Izborom Dragana Stojkovića Piksija ispunjen je i poslednji uslov da Srbija krene u kvalifikacije za SP u Kataru 2022. godine. Juče su se zvaničnom čestitkom oglasili Olimpik Marselj i FIFA.

Naravno da je promocija Piksija ili objavljivanje spiska bila idealna prilika da se postavi "mali milion" pitanja o svemu i svačemu, ali ta dva događaja su prošla bez svedoka. Kao što će i dve beogradske utakmice takođe da prođu bez svedoka, odnosno navijača na tribinama.

- Spisak sam već spremio i mogu da najavim da će na njemu da bude nekoliko iznenađenja - rekao je pre dva dana Stojković.

Nema sumnje da će Piksi donekle da "istumba" doskorašnji Tumbakovićev spisak, kao što je temeljno renovirao i svoj stručni štab. Spekuliše se da na današnjem spisku neće biti Aleksandra Kolarova, Luke Milivojevića i Adema Ljajića. Da će se možda na njega vratiti Nemanja Matić, da će kapitensku traku dobiti Dušan Tadić... Podsećamo, španski drugoligaš Sporting Hihon je prekjuče već otkrio da je njegov napadač Uroš Đurđević na spisku novog selektora Srbije.

MATIJAŠEVIĆ OTIŠAO

VLADIMIR Matijašević je juče i zvanično napustio mesto direktora reprezentacije Srbije, i tu funkciju će ubuduće da obavlja nakadašnji golman Crvene zvezde Stevan Stojanović. Inače, FSS je juče na mesto koordinatora instruktorske službe postavio Igora Matića, doskorašnjeg direktora omladinske škole Čukaričkog.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati