STANOJEVIĆ: Čast mi je što sam trener gromade od kluba, voleo bih da pobedimo Radnik 1:0

Novosti online

20. 02. 2021. u 15:27

FUDBALERI Partizana dočekuju Radnik iz Surdulice u 23. kolu Superlige Srbije, a ovaj meč će biti poseban za trenera crno-belih Aleksandra Stanojevića.

СТАНОЈЕВИЋ: Част ми је што сам тренер громаде од клуба, волео бих да победимо Радник 1:0

FOTO: M. Vukadinović

Strateg kluba iz Humske će na sutršnjem duelu 100. put voditi Partizan kao trener i to je zaista veliki podvig.

Od raspada SFRJ više puta od Stanojevića ekipu su sastavljali Ljubiša Tumbaković (405), Vladimir Vermezović (116) i Miroslav Đukić (102).

- Čast je što sam trener gromade od kluba, ali mi u Partizanu gajimo posebnu emociju, osećaj pripadnosti ovom klubu važniji je od bilo koje brojke. Želim da taj sistem vrednosti prenesem budućim generacijama. Za sve nas, pripadnike novijih, Ljubiša Tumbaković je trener svih trenera. Rekao bih da imamo njega, zatim slede svi ostali, tu smo negde. Nebitno ko koliko utakmica ima. Mada, jeste lep osećaj toliko se zadržati i biti deo ovako moćnog kluba - ne krije zadovoljstvo Stanojević.

Ono što može da ga raduje da su svi zdravi, izuzev Rajka Brežančića koji je rovit.

- Pred svaki meč smo oprezni. Radnik je u naletu, fokusirani smo maksimalno, jer gajimo veliki respekt prema svakom protivniku. Naravno da gosti imaju interesantne igrače, ali ima ko da priča o takvim stvarima. Za poštovanje je što Radnik – koji nije klub iz prva četiri na tabeli – ima prvog strelca lige, Milana Makarića (15 pogodaka). Kvalitetan je, postiže golove na razne načine, može sam da reši utakmicu, nekad uz pomoć saigrača.

Napada Partizana bi i na ovoj utakmici trebalo da predvodi mađarski reprezentativac Filip Holender. Govorio i o tome da se ne kaje što klub nije doveo još jednog stranog napadača.

- Ne kajem se što nismo doveli stranca u napadu, umesto Bajbeka. Od trenutka kad smo shvatili da Nikola Štulić odgovara našim zahtevim, sve se promenilo. Na kraju krajeva, Štulič je odradio kvalitetno završnicu jeseni i dobro radio na pripremama u Turskoj. Možda je bilo lakše da sam doveo stranca, ali bih time zatvorio postor ra razvoj mladog igrača, za kog mislim da je sjajan i koji nam je već nešto doneo.

Stanojević je potom govorio o Holenderu koji je od dolaska među crno-bele pokazao da će biti odlično pojačanje.

- Igra odlično. Davao je golove, upisivao asistencije, važno mi je da igra fantastično za tim, sjajno otvara prostore sebi i drugima, a kad je tako ne može ništa da mi zasmeta, sve dok dobro radi za ekipu.

Stanojević zadovoljan igrama Filipa Holendera/FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Vladimir Stojković je bio jedan od junaka pobede u Ivanjici, odličnom intervencijom je sačuvao svoj gol.

- Nema potrebe da Stojke brani dobro u Ivanjici da bi bio najbolje rešenje među stativama. Za mene je uvek najbolje rešenje, zato što dobro brani i što je lider. Plus, podigao je nivo forme, podsetio na Stojketa iz starih dana. Hoće li braniti u kontinuitetu ne zavisi od njega, već od bonus igrača. Ako mladi, poput Jovića, Štulić i Filipa Stevanovića budu dobri onda će Stojković braniti. U suprotnom će Popović biti drugi bonus, uz Svetozara Markovića.

Kad je o golmanima reč, Stanojević je rekao da se nada oporavku operisanog Nemanje Stevanovića do kraja seozne, kao i da će mladi Matija Gočmanac biti na klupi svaki pzut kad Stojković ne bude branio.

Inače, Partizan je rešio u svoju korist sva četiri duela sa Radnikom kod kuće, uz gol-razliku 9:3, pa "grobari" prižekljkuju goleadu.

- Voleo bih da pobedimo 1:0. Radnik od septrembrta nije izgubio meč na strani, ne moram da objašnjavam šta to znači. To mi ne daje za pravo da kažem da će biti goleada. Zato bih minimalcem bio prezadovoljam. Slavoljub Đorđević pravi odlične rezultate, pokazao se u juniorskoj konkurenciji, sad je oformio takmičarsku ekipu.

Odigrana su tri kola u prolećnom delu sezone, a Filip Stevanović se još nijednom nije našao na terenu.

- Bio je u protokolu u Ivanjicoi, međutim, fizički nije spreman. Nije prošao pripreme sa ekpom. Moraće da pojaćča treninge. Čekamo ga... - zaključio je Stanojević.

Podsetimo, Partizan sutra od 13 časova dočekuje Radnik.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri