PROCES: Pokrenut postupak protiv rumunskih sudija

Novosti online

11. 02. 2021. u 20:28

Evropska fudbalska unija otvorila je disciplinski postupak protiv dvojice rumunskih sudija koji su optuženi za rasizam tokom decembarske utakmice grupne faze Lige šampiona između Pari Sen Žermena i Bašakšehira.

ПРОЦЕС: Покренут поступак против румунских судија

Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

Utakmica je prekinuta pri rezultatu 0:0 u 13. minutu, nakon što je četvrti sudija Sebastijan Koltesku optužen za upotrebu rasističkog izraza prema pomoćniku istanbulskog tima Pjeru Vebou. Kolteskuu i pomoćnom sudiji Oktavijanu Soveru preti kazna zbog potencijalnog kršenja disciplinskih propisa UEFA.

Nakon istrage koju je izvršio etički i disciplinski inspektor UEFA, Evropska fudbalska unija je odlučila da pokrene postupak zbog kršenja člana 11. koji utvrđuje osnovna pravila pristojnog ponašanja i zabranjuje uvrede. Zaimljivo, iako su predstavnici turskog kluba komunikaciju rumunskih arbitara okarakterisali kao rasistićku, u postupku nije navedeno kršenje člana 14. koji se odnosi na rasizam ili diskriminaciju.

"Dalje informacije o ovom pitanju biće saopštene kada disciplinsko telo UEFA donese odluku", navela je UEFA između ostalog u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!