JOVIĆ SE PRISETIO PERIODA IZ ZVEZDE: Srećan sam što sam bio deo tog kluba, morao sam da odem jer nisam igrao

Novosti online

08. 02. 2021. u 16:31

SRPSKI fudbaler i član Ajntrahta, Luka Jović, govorio je o vremenu provedenom u Crvenoj zvezdi.

ЈОВИЋ СЕ ПРИСЕТИО ПЕРИОДА ИЗ ЗВЕЗДЕ: Срећан сам што сам био део тог клуба, морао сам да одем јер нисам играо

FOTO: N. Paraušić

Sjajni napadač nije u kontinuitetu dobijao šansu u crvenom-belom dresu. Zajedno sa periodom provedenom u mlađim kategorijama u Beogradu je bio 10 godina.

Ostaće upamćen po tome što je postao najmlađi strelac u istoriji kluba. Imao je samo 16 godina, pet meseci i pet dana kada je pogodio protiv Vojvodine.

Nenad Lalatović je Joviću dao pravu šansu na "Marakani". Potom je kod Miodraga Božovića pao u drugi plan. Tada je više šansu da igra dobijao Predrag Sikimić.

Napadač Ajntahta na pozajmici iz Reala je dve godine kasnije napustio Zvezdu i pojačao Benfiku.

- Rano sam došao u Zvezdu i Beograd, igrao sam za mlađe selekcije. Nisam dobio dovoljno minuta u prvom timu, što me je dovelo do prelaska u Benfiku. Posle sam otišao u Ajntraht i to mi je najbolji potez u karijeri - rekao je Jović za sajt Bundeslige.

Iako se u prestonici Srbije nije naigrao, ovaj 23-godišnjak iz Bijeljine ističe da ga najlepše uspomene vezuju za crveno-bele.

- To je klub u kojem sam bio 10 godina. Oni koji nisu u Zvezdi ne mogu da razumeju te emocije. Osećam da je Zvezda moj klub i srećan sam što sam bio deo njega. Veoma važna stvar u mom životu.

Luka Jović u dresu Ajntrahta/FOTO: EPA

Reprezentativac Srbije istakao je da je veliku ulogu u njegovoj karijeri odigrao otac.

- U trenutku kada je moj otac dobio ponudu iz Beograda, bio sam "na mesecu". To je bio korak ka ostvarenju sna, ali je bilo teško da kao dete dođeš u grad kao što je Beograd i Crvenu zvezdu. Mnogo mi je nedostajala porodica, bez obzira na to što je uvek bila tu da me podrži.

Za kraj je naveo koliko je veliki uticaj za njega imalo to što je prošao omladinsku školu Zvezde.

- Proći školu Zvezde je prednost. Od početka naučite kako da pobedite i razvijete pobednički mentalitet. Stalno sam pobešivao sa Zvezdom, bio u odličnoj generaciji i to je imalo uticaja na moj mentalitet - zaključio je Jović, konstatujući da su mu najviše pomogli Toma Milićević i Bratislav Živković.

Podsetimo, Jović trenutno igra za Ajnstraht na pozajmici iz Reala u koji je iz istog kluba prešao za 60.000.000 evra.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

(B92)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!