KOSANOVIĆ PREDSTAVLJEN U NOVOM SADU: Lalatovića sam preporučio Vojvodini i pokazalo se kao pravo rešenje

Novosti online

08. 01. 2021. u 15:29

КОСАНОВИЋ ПРЕДСТАВЉЕН У НОВОМ САДУ: Лалатовића сам препоручио Војводини и показало се као право решење

Foto: S.Bajić

FUDBALSKI klub Vojvodina danas je i zvanično predstavio Milana Kosanovića kao svog novog sportskog direktora.

Kosanović se tako vratio u klub u kojem je radio punih sedam godina i to kao trener mlađih selekcija, a potom i asistent u stručnom štabu prvog tima i koordinator omladinske škole "Ilija Pantelić".

Na današnjem predstavljanju na stadionu "Karađorde", predsednik Vojvodine Dragoljub Samardžić izrazio je zadovoljstvo zbog angažovanja Kosanovića i naveo da je svestan da je javnost očekivala da novi sportski direktor bude imenovan i ranije.

On je objasnio da se sa postavljanjem novog sportskog direktora čekalo jer su želeli da definišu politiku kluba i naprave plan njegovog razvoja u naredne tri godine.

"Tek kada smo to uradili, mogli smo da se okrenemo profilu sportskog direktora koji će to uspešno sprovesti u delo. Prošle godine smo napravili dobar rezultat, između ostalog i zahvaljujući angažmanu trenera Lalatovića i dobroj selekciji igrača. Naš cilj je da tako nastavimo i dalje, ali da uporedo pravimo mesta i za naše mlade igrače", rekao je Samardžić, preneo je klub.

Kao trener omladinskog tima Vojvodine, Kosanović je svojevremeno osvojio dve titule u Omladinskoj ligi Srbije, a mnogi od tih igrača kasnije su činili okosnicu generacije koja je osvojila Kup Srbije 2014, pri čemu su njih petorica (Sergej Milinković-Savić, Vanja Milinković-Savić, Mijat Gaćinović, Srđan Babić, Radovan Pankov) kasnije osvojili titulu omladinskog šampiona sveta na Novom Zelandu.

"Poslednjih godina, izgubio se protok igrača iz omladinske škole ka prvom timu, a to je nešto po čemu je Vojvodina uvek bila prepoznatljiva. Iz tog razloga, sa zadovoljstvom sam prihvatio priliku da kao sportski direktor utičem na razvoj Vojvodine u narednom periodu, naravno, u saradnji sa šefom stručnog štaba", rekao je Kosanović.

Kosanović je istakao i da će njegova saradnja sa trenerom Nenadom Lalatovićem doneti samo korist za Vojvodinu.

"Pre godinu i po dana, ljudi iz kluba su me pitali za moj predlog u vezi sa novim trenerom i rekao sam već tada da je Nenad Lalatović trenutno najbolje moguće rešenje za Vojvodinu, što se ispostavilo kao tačno", naveo je Kosanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)