MAJSTORE, SPAŠAVAJ! Kako je Piksi posle mnoštva peripetija ipak završio u Zvezdi

Novosti online

08. 01. 2021. u 14:39

TRANSFER Dragana Stojkovića Piksija iz niškog Radničkog u Crvenu zvezdu uzburkao je svojevremeno fudbalsku javnost Srbije i cele tadašnje Jugoslavije.

МАЈСТОРЕ, СПАШАВАЈ! Како је Пикси после мноштва перипетија ипак завршио у Звезди

FOTO: Arhiva novosti

Piksi je bio zvezda još kao igrač tadašnjeg drugoligaša slavne prošlosti, kome je pomogao da se vrati u elitu, a kada je na kraj ute sezone trebalo da pređe u na Marakanu - zapelo je oko finansija!

Detalje transfera otkrio je legendarni košarkaš crveno-belih Dragan Kapičić, koji je objasnio da je timu sa “Marakane” falio novac.

Kako kaže, dobio je poziv u kasne noćne sate i to od tadašnjeg generalnog sekretara kluba, Vladimira Cvetkovića.

-Zove me Cvele, ‘majstore, spašavaj’. Šta je bilo, rekoh, Cvele? ‘Treba nam 50.000 dolara za Piksija’. Kakvog Piksija, šta se dešava? ‘Imamo još pola sata do kraja prelaznog roka, neće otac da potpiše, fale nam neke pare, daj spašavaj’ – ispričao je Kapičić za Sportklub.

-I kako ću ja, emotivno vezan, fudbal je fudbal, ali znam Džaju, Šakić je bio predsednik i Cveleta normalno, ja se rastrčim po bankama, nosim kovertu, ono je bilo sve u dinarima, sve stogovi unutra… Nosim da mi ne ispadne koji. Zameram im što mi nisu obezbedili auto, ako im već pozajmljujem pare. Odem, trčim i stignem 10 minuta pre završetka.

Uspeo je, a to su znali da cene i navijači, naravno, koji su se i te kako obradovali dolasku Piksija.

-Navijači stoje ispred, čekaju da vide da li će Piksi da potpiše, a on tada već velika zvezda. Odem ja kod njih, oni ‘jao brate, svaka ti čast, spasio si nas’, a ja mokar sav, trčao sam od više od 10 banaka i donesem, oni hvala ti, daju mi priznanicu da će mi vratiti pare.

-Ali bilo je kritično, ja sam trčao do stadiona, treba da stigneš, treba da podigneš pare, pa koja banka ima, koja nema pare i oni to završe. Meni je to jako drago, jer je Piksi postao to što jeste. Ali bila je pat pozicija tada…

Ostalo je istorija. Stojković je postigao 54 gola na 120 utakmica, a dva puta je i osvojio titula prvaka Jugoslavije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna