KAZNA ZA FRANCUZA: Tiramu pet utakmica suspenzije zbog pljuvanja

Beta

21. 12. 2020. u 22:52

FUDBALER Borusije Menhengladbah Markus Tiram suspendovan je danas na pet utakmica zbog pljuvanja protivničkog igrača, saopštio je tamošnji fudbalski savez.

КАЗНА ЗА ФРАНЦУЗА: Тираму пет утакмица суспензије због пљувања

FOTO: EPA

Tiram će propustiti narednih pet utakmica u Bundesligi i nemačkom kupu, a šesta je uslovna i aktiviraće se ako napravi neki prekršaj do 21. decembra 2021. godine.

On je takođe kažnjen i sa 40.000 evra, a klub ga je prethodno kaznio oduzimanjem jedne plate koja će biti donirana u humanitarne svrhe.

Franzuc je na utakmici sa Hofenhajmom u subotu u lice pljunuo protivničkog igrača Štefana Poša. Sudija tog meča je potom pregladao video snimak i Tiramu pokazao crveni karton.

Sportski direktor Menhengladbaha Maks Eberl rekao je juče da pljuvanje ovakvo ponašanje nije karakteristično za Tirama, sina legendarnog Francuza Lilijana Tirama, koji je u taj klub stigao 2019. iz Gengana.

Tirama su nakon utakmice kritikovali i njegovi saigrači i trener Menhengladbaha. On se potom izvinio Pošu, Hofenhajmu, saigračima, porodici i istakao da će prihvatiti sve posledice tog gesta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)