"KAPITENI BIRAJU FUDBALERA GODINE" (3): Drinčić uzvraća udarac Kataiju

Novosti online

21. 12. 2020. u 21:52

PRETIO je Aleksandar Katai da se odlepi u ranim fazama trke za najboljeg igrača Superlige u anketi našeg lista "Kapiteni biraju fudbalera godine", ali Nikola Drinčić je uzvratio udarac i zasada drži korak.

КАПИТЕНИ БИРАЈУ ФУДБАЛЕРА ГОДИНЕ (3): Дринчић узвраћа ударац Катаију

Nikola Drinčić Foto N. Paraušić

Zasluge za to idu Aleksandru Busniću (Rad) i Nemanji Anđelkoviću (Zlatibor Čajetina), koji su zaokružili svoje kandidate na "biračkim mestima".

"Građevinar" Busnić je Kataiju, osvajaču nagrade iz 2015. i 2016. udelio svoj glas, ali je Drinčića u trci održao Anđelković i tako iskazao svoje poštovanje prekaljenom vezisti Vojvodine za sve što je učinio u godini za nama. Zvezdin "magiko" zasada vodi 3:2 i jasno je da nas na superligaškom polju očekuje neizvesnost do samog kraja.

Ništa drugačije nije ni u izboru za prvu zvezdu domaćeg fudbala, gde su u ovom trenutku "barabar" Dušan Tadić i Nikola Milenković. Branioca krune i osvajača "zvezde" 2016. za prestižnu nagradu nominovao je vezista Rada, dok je Blekiju glas stigao sa Zlatibora.

Kada su u pitanju "selektorske" dužnosti naših kapitena, tu će se najviše borbe voditi na poziciji "jedinice", a u ovom slučaju, današnja dvojica su bila složna i glasove dali Predragu Rajkovića, pre nego Marku Dmitroviću.

Izbor najboljih pojedinaca u 2020. nastavlja se sutra, kada će još dva nosioca traka istaći svoje glasove.

NEMANjA ANĐELKOVIĆ (ZLATIBOR)

FUDBALER GODINE

NIKOLA DRINČIĆ

- NIKOLA je pravi primer kako jedan kapiten treba da se ponaša i igra. Zbog svega što doprinosi na terenu ekipi Vojvodine, imam utisak da Drinčić čini bukvalno 50 odsto svog tima i stoga biram njega u ovoj kategoriji.

TIM GODINE

Puletić (Metalac), Jevremović (Javor), Milunović (C. zvezda), Saničanin (Vojvodina), Gobeljić (C. zvezda), Drinčić (Vojvodina), Jokić (Metalac), Katai (C. zvezda), Stevanović (Partizan), Falčineli (C. zvezda), Katanić (Metalac).

PRVA ZVEZDA

NIKOLA MILENKOVIĆ

NIKOLA Milenković je jedan od najboljih štopera u Evropi i budućnost našeg reprezentativnog fudbala. Rekao bih da je defanzivac Fiorentine dostojni zamenik Nemanje Vidića i po stasu i po glasu, što bi se reklo.

REPREZENTACIJA

Rajković (Rems), Kolarov (Inter), Milenković (Fiorentina), S. Mitrović (Strazbur), Ivanović (VBA), Matić (M. junajted), Milivojević (K. palas), Tadić (Ajaks), Radonjić (Marselj), Ljajić (Bešiktaš), A. Mitrović (Fulam).

ALEKSANDAR BUSNIĆ (RAD)

FUDBALER GODINE

ALEKSANDAR KATAI

- DEFINITIVNO za klasu iznad svih je u ovoj polusezoni bio Aleksandar Katai. Fudbaler koji pravi očiglednu razliku na superligaškim terenima i najbolji igrač Crvene zvezde, ekipe koja je "prezimila" u Evropi.

TIM GODINE

Borjan (C. zvezda), Petrović (TSC), Degenek (C. zvezda), Bralić (Vojvodina), Gajić (C. zvezda), Drinčić (Vojvodina), Đurić (TSC), Katai (C. zvezda), Birmančević (Čukarički), Mrkaić (Vojvodina), Falčineli (C. zvezda).

PRVA ZVEZDA

DUŠAN TADIĆ

- KLASA za sebe! Dušan Tadić je glavni igrač Ajaksa, jednog od najvećih klubova u Evropi, a dvocifren broj golova i asistencija u svim takmičenjima jasno stavlja do znanja da se radi o fudbalskog geniju.

REPREZENTACIJA

Rajković (Rems), Mladenović (Legija), S. Mitrović (Strazbur), Nastasić (Šalke), Milenković (Fiorentina), Ne. Maksimović (Hetafe), Gudelj (Sevilja), Radonjić (Marselj), Tadić (Ajaks), Jović (Real), A. Mitrović (Fulam).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a