SRBIJA GLASALA ZA MESIJA: Kolarov i Tumbaković maksimalan broj poena dali Argentincu

M. B.

18. 12. 2020. u 20:52

NAGRADA FIFA za najboljeg fudbalera planete u 2020. otišla je u ruke napadača Bajerna Roberta Levandovskog sa 14 glasova više od Kristijana Ronalda i 17 više od Lionela Mesija.

СРБИЈА ГЛАСАЛА ЗА МЕСИЈА: Коларов и Тумбаковић максималан број поена дали Аргентинцу

EPA/EFE

Ono što je posebno interesantno u celoj priči oko izbora najboljeg među najboljima jeste da srpski predstavnici, selektor Ljubiša Tumbaković i kapiten "orlova" Aleksandar Kolarov, nisu ukazali poverenje Poljaku, s tim što iskusni stručnjak nije dao ni bod Levandovskom (glasalo se za tri fudbalera, po sistemu bodovanja 5-3-1).

I za jednog i za drugog je Mesi bio ispred ostalih u odlazećoj godini, s tim što je Tumbaković glasao još za Belgijanca Kevina de Brujnea i Francuza Kilijana Mbapea, dok je Kolarov među tri uvrstio Levandovskog i Brazilca Nejmara.

KLOP SE ČUDI ŠTO JE IZABRAN

MALO ko je verovao, pa čak i on sam, da bi drugu godinu zaredom priznanje za najboljeg trenera moglo da ode u njegove ruke, ali je Jirgen Klop na kraju u "foto-finišu" pobedio Hansija Flika, trenera Bajerna.

- Iznenađen sam, kako nisam. Baš sam pričao sa Van Dajkom i on mi je rekao da nije očekivao ovakav epilog. Hansi Flik i Marselo Bijelsa su takođe odradili fantastičan posao. Velika je čast biti u njihovom društvu, a da ne pominjem koliko je značajna stvar osvojiti priznanje ispred njih - rekao je Klop.

Ovo je drugi put u poslednjih pet godina da ova nagrada ne ode u ruke Mesija ili Ronalda, a interesantno je bilo videti kome će Argentinac i Portugalac ukazati poverenje. Kristijano je Mesija uvrstio na drugo mesto, iza Levandovskog, a ispred Mbapea, dok je as Barselone u potpunosti izostavio svog "arhirivala" iz najbolje trojke. Po prvoj zvezdi Katalonaca, najbolji fudbaler u odlazećoj godini je bio njegov nekadašnji saigrač Nejmar, na drugom mestu se našao Mbape, dok je laureat Levandovski dobio samo jedan bod od Argentinca.

Pobednik Levandovdski napravio je sledeći poredak: Tijago Alkantara, Nejmar, Kevin de Brujne.

Interesantno je bilo i kod izbora za najboljeg trenera, gde su na vrhu poravnati završili trener Liverpula Jirgen Klop i strateg Bajerna Hansi Flik sa 24 osvojena glasa. Flik je bio ispred konkurencije i kod Tumbakovića i kod Kolarova, ali je na kraju priznanje otišlo u ruke trenera "redsa" zato što je dobio veću podršku od selektora nacionalnih timova.

"IZDAO" LEA

VEOMA je zanimljivo da je selektor Argentine Lionel Skaloni na neki način izdao svog najvećeg aduta i imenjaka Mesija, jer ga nije stavio na prvo mesto. Maksimum je dodelio Sadio Maneu, zatim je došao na red Mesi, pa Nejmar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)