NAPREDAK PROZVAO PAZAR I TUŽI KOROMANA: Zašto turske zastave? Kako ste dva puta ušli u Superligu?

Novosti online

15. 12. 2020. u 14:54

Nova frka u srpskom fudbalu! Pred poslednje kolo Superlige za ovu polusezonu, pred meč u Kruševcu između domaćeg kluba i Novog Pazara, digla se velika prašina, najpre zbog komentara na društvenim mrežama od strane Ognjena Koromana, posle kojih je usledilo i saopštenje Novog Pazara.

НАПРЕДАК ПРОЗВАО ПАЗАР И ТУЖИ КОРОМАНА: Зашто турске заставе? Како сте два пута ушли у Суперлигу?

FOTO: AP

Kruševljani su rekli da su neprijatno iznenađeni saopštenjem, a u odgovoru su prozvali Pazarce da su dva puta u Superligu ušli za "zelenim stolom", a podsetili su i na provokacije u Pazaru sa turskim zastavama.

Saopštenje Napretka prenosimo u celosti:

"Kruševac je oduvek poznat kao grad ljudi širokog srca, gostoljubivih domaćina spremnih da dočekaj i počaste svakog gosta. Poznat je Kruševac i kao grad mira, ali i grad sporta, fudbala pre svega. FK Napredak je, uz Spomenik kosovskim junacima jedan od najpoznatijih simbola našeg carskog grada - počinje saopštenje Napretka, a zatim se osvrće direktno na Novi Pazar.Neprijatno smo iznenađeni javnim saopštenjem FK Novi Pazar", počinje saopštenje Napretka. 

Čarapani podsećaju da su Pazarci dva puta u ligu ušli za "zelenim stolom". 

"Nećemo ih detaljima podsećati da su ove godine u Super ligu ušli dekreto, kao desetoplasiraniklub u Prvoj ligi, da su i prvi put zaigrali u eliti srpskog fudbala 2011/12, iako pravo na to nisu izborili na terenu, već za zelenim stoliom. U toj debitantskoj sezoni u eliti srpskog fudbala, prvi superligaški gol postigao je naš dotadašnji igrač Ivan Babić i ušao u istoriju Novog Pazara, dok je neke lepe stranice Napretkove istorije kasnije ispisivao i odlični fudbaler iz Novog Pazara i veliki čovek Enver Alivodić".

Podsećaju i na turske zastave...

"Nećemo puno ni o provokacijama sa jednog od prethodnih gostovanja Novog Pazara na našem stadionu, o navijačima sa obeležjima turske zastave, o šteti merenoj hiljadama evra, koju su tada napravili u našem fudbalskom hramu, jer to ne treba da se ponavlja, niti da bude kamen spoticanja u odnosima između klubova".

Iz Napretka pozivaju sve medije na stadion u susret ovom meču. 

"Da se branimo od navoda besmislenog saopštenja FK Novi Pazar nemamo razloga. Štaviše, pošto su predstavnici Novog Pazara najavili putem sredstava javnog informisanja da dovode svoju TV ekipu, mada Napredak o tome nisu obavestili, mi pozivamo predstavnike svih srpskih medija da dođu na Napretkov stadion i izveštavaju sa utakmice. Biće dočekani domaćinski i počašćeni u klupskom restoranu, uz uvažavanje svih epidemiloških mera, baš kao i ostali gosti. A, da gostujuće igrače počaste golovima, zaduženi su naši fudbaleri, jer želimo posle utakmice na tabeli da budemo iznad Novog Pazara, do kraja prvenstva još više napredujemo. Želimo da pobedimo na terenu, jer smo igrački, kadrovski, ali i infrastrukturno daleko bolji. I tako će biti, bez obzira na ovu besmislenu i nekorektnu hajku i pritisak na sudije, ali i naš klub".

Neizbežna je bila i poruka Ognjenu Koromanu. 

"Spremni smo, da kao dobri domaćini počastimo sve, Uključujući i Ognjena Koromana, koga će zbog izjava na društvenim mrežama naši advokati "počastiti" tužbom - zaključuje se u saopštenju kluba "pod Bagdalom"".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!