PRIŠTINA GOSTUJE U KATALONIJI: Španija ne priznaje lažnu državu Kosovo, ali moraće da ugosti njihove sportiste

Novosti online

11. 12. 2020. u 13:59

PRETHODNIH dana se mnogo pisalo o fudbalskoj reprezentaciji lažne države Kosovo, koja je prvo bila izvučena u grupu sa Srbijom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2022. godine.

ПРИШТИНА ГОСТУЈЕ У КАТАЛОНИЈИ: Шпанија не признаје лажну државу Косово, али мораће да угости њихове спортисте

Foto: Printskrin

Međutim, zbog pravila su oni bili prebačeni u grupu B, a tamo će igrati protiv čak tri selekcije zemalja koje ne priznaju "Kosovo".

Španija je bila jedna od tih koja se prva suprostavila tom susretu, a sada stiže vest da jedan sportski klub gostuje u Ktalaoniji.

Futsal klub Priština igraće svoj zvaničan meč u Španiji narednog meseca, iako dolazi iz fudbalskog saveza "Kosova", na koje španske vlasti gledaju kao na južnu srpsku pokrajinu.

Evropski šampion i osvajač Lige šampiona 2020. godine je Barselona i upravo su oni u 1/16 finala izvukli ekipu Prištine.

Igraće se samo jedan meč (pravila menjana zbog korona virusa), a taj meč će biti odigran baš u Barseloni, između 12. i 17. januara 2021. godine, dakle nekoliko meseci pre nego fudbalske kvalifikacije za Katar 2022. uopšte i počnu.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (2)

SVETSKI DAN BORBE PROTIV DIJABETESA: Izazovi i rešenja za prevenciju i kontrolu ove hronične bolesti