INTEROVA TRAGEDIJA: Tim vredan skoro 700 miliona evra završio na poslednjem mestu u grupi

Z. Ćorović

10. 12. 2020. u 19:34

IMALI su sve na tacni, ali nisu uspeli ništa da uzmu. Najveći gubitnici grupne faze Lige šampiona su fudbaleri Intera i njihov trener Antonio Konte.

ИНТЕРОВА ТРАГЕДИЈА: Тим вредан скоро 700 милиона евра завршио на последњем месту у групи

Fudbaleri Intera Foto AP

Na svojoj "Meaci" propustili su zicer da se plasiraju u u narednu rundu elitnog takmičenja. Propušten je protiv Šahtjora (0:0) i sve je palo u vodu.

Preskupi tim nero-azura vredan oko 700 miliona evra, sa takvim zvezdama kao što su Lukaku, Eriksen i Martinez, nije uspeo da osvoji ni treće utešno mesto, već se zakucao na samo dno. Nikada do sada Inter nije bio poslednji u grupnoj fazi LŠ, mada nije ni od sezone 2011-12 uspeo da se izbori za nokaut-fazu. Dok navijači slavnog italijanskog kluba čupaju kosu od besa i gneva, trener Konte je pokušao da opravda očajan rezultat.

- Ne slažem se sa procenom da nam je nedostajalo odlučnosti. Tim je uradio sve što je trebalo. Neverovatno je da nismo uspeli da postignemo bar jedan gol tokom 180 minuta nakon apsolutne dominacije nad Šahtjorom. Momci su dali sve od sebe. Imali smo igru, šanse, bili mnogo bolji. Njihov golman Trubin bio je najbolji igrač na terenu - objašnjava ne baš uverljivo Konte razloge kraha, pa su neki mediji na Čizmi već najavili da će dobiti otkaz.

KLADIONICE: BAJERN FAVORIT

PO kvotama svetskih kladionica, najveći favorit za osvajanje ovogodišnje Lige šampiona je Bajern.

Ulog na aktuelnog prvaka Evrope trostruko se plaća u slučaju da odbrani krunu. Na drugom mestu je Mančester siti sa kvotom četiri, a treći Liverpul (kvota šest).

Interova "pogibija" posrećila se Borusiji Menhengladbah. Kao događaj večeri vrteli su se snimci kako fudbaleri ovog nemačkog tima posle poraza od Reala (2:0), zagrljeni pored klupe, preko laptopa gledaju završnicu meča u Milanu. Samo im je remi odgovarao da ostanu drugi, i čim su dočekali "nulu" na "Meaci", rastrčali su se od sreće po Realovom terenu, kao mala deca. Imali su i razloga za veliko slavlje, prvi put u istoriji LŠ se Borusija Menhengladbah plasirala u osminu finala.

Real je Borusijina sušta suprotnost i sinonim za uspeh, jer je od početka ovog sistema takmičenja, 29. put zaredom preskočio grupnu fazu. Pritom je 13. put prvi u grupi, mada mu je pre meča sa Borusijom visio prolaz. Međutim, najveći klubovi poput "kralja" su po pravilu najjači kada je najvažnije, što se jasno videlo u nadmoćnom i sigurnom izdanju izabranika Zinedina Zidana. Oba pogotka, i to vrhunskim udarcima glavom, postigao je Zidanov ljubimac Karim Benzema. Francuski napadač je stigao do 69. gola na 125 utakmica u LŠ, a uz Mesija (71 pogodak) i Ronalda (67) jedini je igrač koji je dao preko 50 golova u grupnoj fazi (51).

- U Realu je uvek prisutan pritisak. Navikao sam da se nosim sa tim. I kada je dobro i kada je loše. Sigurno je da nikada neću biti Aleks Ferguson Reala iz Madrida. Ne razmišljam koliko ću se zadržati. Srećan sam što sam tu. Živim u Španiji već dugo vremena i voleo bih da ova priča traje što duže - rekao je Zidan, koga španski mediji opet hvale, iako su pre utakmice sa Borusijom pisali da će dobiti otkaz u slučaju neuspeha.

PREOSTALA ČETVORICA NAŠIH

SRBIJA će imati četvoricu predstavnika u osmini finala Lige šampiona.

To su Luka Jović (Real Madrid), Sergej Milinković-Savić (Lacio), Marko Grujić (Porto) i Ivan Šaponjić (Atletiko M.).

ZANIMLjIVOSTI

l Mo Salah postao je prvi strelac Liverpula u LŠ sa 21. pogotkom, prestigavši legendarnog Stiva Džerarda (20)

l Kilijan Mbape (21 godina i 354 dana) postao je najmlađi igrač koji je postigao 20 golova u LŠ, a nadmašio je rekord Lea Mesija

l Čak 11 fudbalera Bajerna bili su strelci u prvih šest kola LŠ.

l Mančester siti je vezao pet utakmica u LŠ bez primljenog gola, prvi put u svojoj istoriji

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a