STANKOVIĆ GOVORIO O RIVALU NA PROLEĆE: Može Mančester junajted, ali kasnije

Novosti online

09. 12. 2020. u 15:30

TRENER fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković govorio je pred utakmicu poslednjeg šestog kola Lige Evrope protiv Libereca u Češkoj.

СТАНКОВИЋ ГОВОРИО О РИВАЛУ НА ПРОЛЕЋЕ: Може Манчестер јунајтед, али касније

FOTO: FK Crvena zvezda

Crveno-beli su obezbedili evropsko proleće, a jedan od potencijalnih rivala šampionu Srbije je Mančester junajted koji je zauzeo treće mesto u grupnoj fazi Lige šampiona. Novinare je zanimalo da li bi voleo da "crveni đavoli" budu rival Zvezdi.

- Može li kasnije Junajted? Neka dođe neko pristupačniji. Ne bih želeo da budem pogrešno shvaćen, da, može Junajted, ali ne zato što ga se ne plašim i mi to možemo da prođemo. Realista sam u životu. Bio bi fantastičan duel i veliko iskustvo za sve nas - rekao je Stanković.

Ne krije strateg crveno-belih da bi u šesnaestini finala Lige Evrope voleo lakšeg rivala.

- Ako može nešto pristupačnije, pa kasnije sa Mančesterom. Nema nekih klubova koje ne bih voleo, jer nisam još razmišljao o tome. Da vidimo koga možemo. Ako mogu da kažem, voleo bih što lakšeg protivnika, da se takmičimo i pokažmo ono što smo u grupi. Ima bombi iz evropskog fudbala i ako možemo da izbegnemo bilo bi dobro.

Ipka, pre toga Zvezda mora da okonča grupnu fazu na najbolji način, a rival je Liberec.

- Iz mnogo uglova je bitna ova utakmica, da se nastavi rast Zvezde u globalnom smislu kao tim i klub. Tu spadaju i brojevi koji bi nam doneli mesto nosioca sledeće godine. U utakmicu ulazimo kao da nam bodovi trebaju da prođemo grupu. To će biti po formaciji i pristupu.

Milan Rodić i Mirko Ivanić su se oporavili, ali njih dvojica još uvek nisu spremni da na terenu provedu svih 90 minuta.

- Želim da imamo igrače samo 100 odsto spremne. Vratilo nam se dosta momaka, jedino je van tima Katai i on će se brzo oporaviti - naveo je Stanković i dodao da nema dilemu oko sastava.

Milan Rodić je spreman za utkamicu u Češkoj/Foto: FK Crvena zvezda

Jedno od pitanja je bilo da li može da dođe do opuštanja? Stanković je naveo primer iz perioda kada je on bio igrač.

- To zavisi od igrača, poštovanja u klubu i dresa koji nose. Imao sam prilike da igram te utakmice, rezultatski nepotrebne i to mi se desilo u Kijevu dok sam igrao za Lacio pred 90.000 ljudi. Njima za prolaz, mi u "šarenom" sastavu, a kod njih Ševčenko i Rebrov, pobedili smo 1:0 i to mi je ostalo u sećanju. Bitna je glava, klub i dres koji nosiš. Nema razlike da li je prijateljska ili zvanična. Ne pita se kolika je važnost kada staviš Zvezdin dres - zaključio je trener Zvezde.

Podsetimo, utakmica Liberec - Zvezda igra se sutra od 21 sat.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!