DIJEGO, VOLIM TE, TI SI NEUPOREDIV: Emotivno otvoreno pismo Pelea Maradoni

Novosti online

03. 12. 2020. u 13:50

ДИЈЕГО, ВОЛИМ ТЕ, ТИ СИ НЕУПОРЕДИВ: Емотивно отворено писмо Пелеа Марадони

EPA/Canal Trece/HO ↑ collapse

LEGENDARNI Pele obratio se otvorenim pismom pokojnom Diegu Maradoni, sedam dana nakon smrti argentinskog fudbalskog genija koji je umro u 60. godini.

Fudbalski svet odavno je podeljen ko je od dvojice velemajstora zelenih terena najbolji svih vremena, toliko da je čak i FIFA odustala od poređenja i zajedno ih proglasila najboljim igračima 20. veka.

Pele se u otvorenom pismu obratio Maradoni, ali i ostatku sveta, tvrdeći da je Maradona bio neuporediv.

- Prošlo je sedam dana otkako si nas napustio. Mnogi ljudi su voleli da nas upoređuju. Bio si genije koji je očarao svet. Mađioničar sa loptom u nogama. Ali pre svega, za mene ćeš uvek biti dragi prijatelj velikog srca.

- Znam da bi svet bio bolje mesto kada bi naša poređenja ostavili po strani i fokusirali se na to da nas cene zbog onoga što smo uradili na terenu. Stoga, želim da ti kažem da si ti neuporediv. Tvoje putovanje je bilo zasnovano na iskrenosti. Na svoj jedinstveni način, naučio si nas da češće treba da kažemo „volim te“.

- Tvoj brzi odlazak sprečio me je da ti lično kažem da te volim, pa ću ti sad napisati: Volim te, Dijego. Dragi moj prijatelju, hvala ti na celoj našoj avanturi. Jednog dana, u raju, ti i ja ćemo igrati zajedno. Biće to prvi put da dižem ruke slaveći pobedu na terenu bez postignutog gola. To će biti zato što ću moći ponovo da te zagrlim - napisao je Pele u pismu Maradoni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)