LEGENDARNI ŠPANAC OPTUŽEN ZA SEKSUALNI NAPAD: Dodirivao me je svakog dana, govorio svima da me voli

Novosti online

25. 11. 2020. u 11:15

BIVŠI reprezentativac Španije David Vilja pod istragom je zbog optužbi Amerikanke Skajler Badiljo, bivše radnice u Njujork sitiju, da ju je legendarni napadač crvene furije seksualno uznemiravao dok je igrao za klub iz MLS-a.

ЛЕГЕНДАРНИ ШПАНАЦ ОПТУЖЕН ЗА СЕКСУАЛНИ НАПАД: Додиривао ме је сваког дана, говорио свима да ме воли

Foto: EPA-EFE/BUDDHIKA WEERASINGHE

- Svakog je*enog dana me je dodirivao i to pred svedocima koji nisu reagovali. Stalno je tražio izgovore da me dodiruje, jednom mi je prišao s leđa, stavio ruke na moje kukove i pribio me uz radni sto. Govorio je i meni i drugim ljudima da me voli. Jednom mi je to rekao i dok mu je dete bilo u krilu. Pitao me je koji alkohol želim da mi kupi iako sam tada imala manje od 21 godinu - rekla je između ostalog Badiljo u intervjuu za Atletik, dodavši da su njeni nadređeni znali šta se dešava, ali niko nije reagovao.

Na kraju je filijala Mančester sitija pokrenula internu istragu, iako je Vilja pre dve fodine otišao iz njujorka, a prošle sezone se i oprostio od fudbala u japanskom Kobeu.

- David je za ceo slučaj prvi put čuo letos, dve godine nakon što je napustio klub. Iako nema ništa sa ovim optužbama on je sarađivao sa istražiteljima jer smatra da je ovo osetljiva tema i da žrtve uznemiravanja imaju pravo na zaštitu. Ipak, ostaje pri tvrdnji da su optužbe na njegov račun neistinite - rekao je Viljin PR.

Klub je u izjavi koju je dao ranije ovog meseca priznao da je "mali broj igrača i osoblja učestvovao u neprihvatljivom ponašanju koje uključuje nepotreban fizički kontakt, komentare na račun izgleda i odevanja", ali nije imenovao Vilju niti bilo koga drugog.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)