PANTELIĆ ODGOVORIO VIDIĆU: Zvali smo te da se uključiš u rad Saveza i nisi hteo, sada si nam zabio nož u leđa

Novosti online

19. 11. 2020. u 17:06

ПАНТЕЛИЋ ОДГОВОРИО ВИДИЋУ: Звали смо те да се укључиш у рад Савеза и ниси хтео, сада си нам забио нож у леђа

Foto: N. Paraušić

NEKADAŠNJI reprezentativac Srbije Nemanja Vidić je oštro udario po Fudbalskom savezu Srbije. Ubrzo je stigao odgovor iz naše kuće fudbala.

Proslavljenom igraču Mančester junajteda je odgovorio bivši saigrač iz reprezentacije, sada potpredsednik FSS Marko Pantelić. NJegovo saopštenje prenosimo u celosti.

- Dragi moj Nemanja, malo je srpskih fudbalera koji su postigli ono što si ti i koji su na takav način reprezentovali našu zemlju. Malo je onih koji su imali hraborsti da kao ti preuzmu odgovornost na terenu. Nikada nisi oklevao, beskompromisno si u sve ulazio. Zvali smo te i pred ovaj ciklus da se uključiš u rad Saveza, da preuzmeš odgovornost i da kao i na terenu budeš uz neku novu generaciju. Ali ovog puta nisi hteo. Odbio si svaki predlog. Rešio da suprotno tvom stavu ostaneš u senci. I čekaš.

Sada si dočekao trenutak i udario na Savez koji je uz tebe bio kao igrača, ali i sada. Kažeš da vidiš mnoge probleme. Puno njih je postojalo i kada ti kao reprezentativac nisi uspevao da odeš na velika takmičenja ili kada si preuzimao odgovornost pa grešio, kada je od tebe zavisilo. Seti se penala protiv Slovenije, poraza od Estonije, penala protiv Nemačke... Nije sve bilo dobro ni tada. Ipak, tada nisi pisao saopštenja. Radio si ono što najbolje znaš. Sada si odlučio da kreneš u borbu protiv sistema. Pitanje je samo sa kojim ljudima.

Izabrao si poziciju koju nekada nisi voleo, da budeš u senci i kritikuješ - navodi Pantelić i dodaje:

- Lako je to. Zaštiti trenere i igrače svojim imenom i autoritetom. Uđi u sistem pa pokaži da možeš bolje. Ko će Nemanji Vidiću išta moći da zabrani? Nije te bilo na stadionu protiv Škotske, uz igrače i struku. Nije te bilo ni pre toga da ukažeš na probleme koje vidiš. Šta bi se desilo da je penal rulet stao na našu stranu i da smo otišli na Evropsko prvenstvo? Da li bi i tada pisao saopštenja?

Ti si čovek koji može mnogo, ali koji je uvek govorio delima, a ne saopštenjima. Kažeš da su u Savezu ljudi sumnjivih biografija, pretpostavljam da misliš na moju biografiju, pa onda na biografije i ostalih funkcionera, predsednika Kokeze, potpredsednika Bjekovića, sportskog direktora Matijaševića… Zato sada koristim priliku da te još jednom pozovem da dođeš u Fudbalski savez Srbije, kao čoveka čiste i neuprljane biografije i da kreneš u poboljšavanje fudbala.

Iznesi svoj plan za rešenje problema koje si naveo, jer sve su ovo opšta mesta ili opšti problemi evropskog fudbala i da se potrudimo zajedno da sve promenimo. U suprotnom utopićeš se u grupu kritičara koji sve znaju posle neuspeha i ne preduzimaju ništa. I na kraju, ne pripada nekadašnjem kapitenu reprezentacije da na ovakav način komunicira niti da u ovako teškom trenutku zabije nož u leđa. Nismo to od tebe očekivali - napisao je Pantelić.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Don kihot

19.11.2020. 21:59

Mozda ga jeste zvali ali video je covek sa kim treba da radi u FSS.Zato je i odustao.Pa i Milosevic je covek pukao zbog namestqnja i neregularnosti i otisao covek samo da se ne nervira vise.Dole FSS!

Crni Gruja

19.11.2020. 23:37

Pa nije se priključio vašem pozivu jel Vidić nije želeo da bude ničija marioneta a rekao vam je ono što misli 99% ljubitelja fudbala u Srbiji.

Adrenalinko

19.11.2020. 23:41

Nemanja kaže da sistem ne valja, a Marko ga pita što se nije prihvatio poziciju i odgovornost u tom sistemu :))) Koji trenutak je najbolji da se kaže da nešto ne valja u srpskom fudbalu? Jel to onda kad oni u "poziciji" nisu najranjiviji?

lvan

20.11.2020. 02:00

E moj Pantelicu,sta tebi nije jasno?!Covek lepo kaze da sistem ne valja,a ti ga posle te izjave pitas zasto nije pristupio tom sistemu?!Da li si ti uopste procitao sta si izjavio?!Da imas i malo morala ti bi se tom istom sistemu zahvalio na pozivu i odbio isti,z ne bi prihvatio funkciju.