UROŠ RAČIĆ ZA "NOVOSTI": Igrao bih i bez noge

Z. Ćorović

09. 11. 2020. u 22:16

NA velikim utakmicama najbolje se pokaže od kakvog je igrač materijala.

УРОШ РАЧИЋ ЗА НОВОСТИ:  Играо бих и без ноге

Foto: EPA

Uroš Račić (22) je zadivio fantastičnom i požrtvovanom partijom zbog koje su ga španski mediji proglasili jednim od heroja ubedljive pobede Valensije nad Realom (4:1).

Uprkos povredi i jakim bolovima, odigrao je čvrsto i žestoko, kao zadnji vezni razgrtao je u deulima, otimao lopte i „preorao Mestalju“.

- Pamtiću ovaj trijumf po tome što sam naspram sebe imao igrače koje sam pre mogao videti samo na plejstejšnu – kaže Račić u razgovoru za „Novosti“. - Pamtiću ga i zato što sam u duel ušao sa povređenim kolenom i bilo je neizvesno hoću li uopšte igrati pošto nisam trenirao nekoliko dana. Na kraju sam odlučio da ću igrati i bez noge ako treba. Sve je ispalo dobro, Bogu hvala!

Španski mediji su odmah pronšli podatak da je Valensija poslednji put pobedila Real sa 4:1 daleke 1946. godine. Ovaj će ostati upamćen i po dosuđena tri penala protiv „kralja“. Na kraju, i po slici na kojoj Račić sa tri uzdignuta tri pozira sa strelcem Solerom.

- Simbolično slavlje, po srpski. Soler je razumeo o čemu se radi. Sada je osećaj sjajan, svesni smo da se ovakve pobede protiv Reala ne dešavaju svakog dana. Pokazali smo da imamo mladu i dobru ekipu koja može da bude veoma uspešna ako počne da pobeđuje u kontinuitetu. Voleo bih da ovako nastavimo i na kraju izborimo neko od mesta koje vode u Evropu.

Račić je posle utakmice sa Realom dobio pohvale i od bivšeg saigrača iz Zvezde, Luke Jovićem, kao i njegovim imenjakom.

- Jović mi je čestitao sportski kao što bih i ja njemu da su oni pobedili. Sa Modrićem sam razmenio dres, cenim gas kao velikog majstora.

SA KATAIJEM DO FINALA

SA velikim interesovanjem Uroš prati svoju Crvenu zvezdu u Ligi Evrope.

- Zvezda je moja druga kuća, gledam svaku utakmicu. Mislim da crveno-beli imaju dobar tim ove godine i Kataia koji može da svakome da gol. Ako mene pitate, neka idu sve do finala.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)