PAUNOVIĆ HITA KA PREMIJER LIGI: U Mislima i dalje Čikago Fajer

Novosti online

04. 11. 2020. u 19:29

Mnogi su bili iznenađeni kada je Veljko Paunović izabrao Čikago za svoju sledeću fudbalsku destinaciju.

ПАУНОВИЋ ХИТА КА ПРЕМИЈЕР ЛИГИ: У Мислима и даље Чикаго Фајер

FOTO: EPA

Preuzeo je Fajerse, četiri godine bio na njihovoj klupi, bez nekog velikog rezultatskog uspeha. Ali, Paunović ne smatra da su to uludo potrošene godine. Daleko od toga.

U intervjuu za Atletik srpski trener koji od ove sezone sa velikim uspehom vodi engleski Reding u Čempionšipu, kaže da iskustvo koje je stekao za te četiri godine u Čikagu – ne može da se plati.

- Ono što sam naučio u Americi je da moraš uvek da imaš plan i strategiju, da širiš svoje ciljeve, svoju viziju i da budeš vrlo jasan oko toga. Nekada mi treneri pretpostavljamo da igrači znaju neke stvari i to je pogrešno. U fudbalu su pretpostavke pogrešna stvar. Moraš sve da testiraš, ako može da se izmeri – izmeri, proveri kako stojite sa osnovnim stvarima, šta god da je u pitanju, čak i van terena. Za te četiri godine u Čikagu, vodeći i trenirajući ekipu, naučio sam mnogo toga. Da mogu da vratim vreme, platio bih da doživim takvo iskustvo ponovo, izričit je Veljko Paunović.

Lekcije koje je naučio u MLS ligi, srpski trener sada sa velikim uspehom sprovodi u Redingu. Tim koji je prošlu sezonu završio na 14. mestu Čempionšipa, sada je na vrhu tabele.

- Od prvog dana sam video da ekipa ima nedostatak liderstva i mislim da sam to odmah ispunio, kao i manjak vizije. Imamo jako dobre uslove, jako dobru infrastrukturu. Ovo je klub koji će sledeće godine proslaviti 150. rođendan. To znači da ovde postoji kultura koja se uspostavila. Sve pripreme koje sam obavio pomogle su mi da od prvog dana shvatim koje nedostatke imamo i šta mora da se uradi, kakav plan da se napravi.

Zadovoljan je Paunović do sada urađenim u Redingu.

- Moramo da nastavimo da nadmašujemo očekivanja, što smo i uradili do sada. Ići ćemo od utakmice do utakmice, istovremeno prateći našu viziju i dugoročni plan. Želim da budem jako oprezan, da ne dozvolim bilo kome da „poleti“ sa očekivanjima u ovom momentu. To nam neće činiti uslugu. Imamo jako dobar tim, ali u ovoj ligi svako može svakog da pobedi. Zato idemo od dana do dana. Zato je naša najvažnija poruka u ovom trenutku da ostanemo čvrsto na zemlji, jasno fokusirani na narednog protvinika i da radimo stvari koje smo sa uspehom radili do sada, zaključak je Veljka Paunovića.

(ALO) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HRVATSKA BRUJI O SRBINU! Otac mu bio poznati srpski fudbaler, pa izvršio samoubistvo, a on sanja dres Dinama iz Zagreba