NIŠTA OD RUSIJE: UEFA ne planira promenu formata

Beta

04. 11. 2020. u 13:18

EVROPSKA fudbalska unija (Uefa) saopštila je danas da još ne planira promenu formata Evropskog prvenstva 2021. godine, posle navoda da se razmatra mogućnost da se ceo turnir odigra u Rusiji.

НИШТА ОД РУСИЈЕ: УЕФА не планира промену формата

Foto: EPA-EFE/ LAURENT GILLIERON

Evropsko prvenstvo trebalo je da se održi ovog leta u 12 gradova, ali je takmičenje pomereno za godinu dana zbog pandemije korona virusa.

Francuski list Parizijen je početkom nedelje naveo da Uefa razmatra mogućnost promene formata i da namerava da se takmičenje održi u jednoj zemlji zbog porasta broja zaraženih korona virusom, a kao organizator pomenuta je Rusija.

Uefa nije odbacila mogućnost promene formata, ali je navela da se za sada to ne planira.

- Uefa namerava da održi Evropsko prvenstvo u formatu i na mestima koji su potvrđeni početkom godine, a mi radimo sa gradovima domaćinima na pripremama. S obzirom na neizvesnot oko korona virusa, nad kojim ni Uefa ni lokalni organizatori nemaju kontrolu, trenutno je prerano reći da li će na tim utakmicama biti ograničenja za navijače", navodi se u saopštenju Uefa, preneo je Skaj.

- Napori Uefa trenutno su usredsređeni na planiranje turnira u 12 gradova sa navijačima. Odluke koje su u suprotnosti sa tim planom mogle bi se doneti u skorije vreme ako je potrebno, ali trenutno se ne planira promena", dodaje se.

Utakmice Evropskog prvenstva, koje će se održati od 11. juna do 11. jula naredne godine, igraće se u Amsterdamu, Bakuu, Bilbau, Bukureštu, Budimpešti, Kopenhagenu, Dablinu, Glazgovu, Londonu, Minhenu, Rimu i Sankt Peterburgu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)