STIV KLARK IZABRAO: Škoti sa Robertsonom, MekTominajem i Grifitsom na "orlove"

Novosti online

03. 11. 2020. u 15:25

SELEKTOR fudbalske reprezentacije Škotske Stiv Klark saopštio je spisak igrača na koje računa za utakmicu plej-ofa za plasman na Evropsko prvenstvo protiv Srbije.

СТИВ КЛАРК ИЗАБРАО: Шкоти са Робертсоном, МекТоминајем и Грифитсом на орлове

EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Na spisku se nalazi 27 igrača. Očekivano, najzvučnija imena su Robertson iz Liverpula i Mektominaj iz Mančestr junajteda. Povratnici u sastav su golman Hartsa Kreg Gordon, Kiran Tirni iz Arsenala i Seltikov golgeter Li Grifits, koji se vraća posle više od dve godine odsustva.

Golmani: Kreg Gordon (Harts), Dejvid Maršal (Derbi) i Džon Meklohlin (Rendžers).

Odbrana: Endru Konsidajn (Aberdin), Lajam Kuper (Lids), Deklan Galager (Madervel), Grant Hanli (Norič), Skot Mekena (Notingem), Stiven O'Donel (Madervel), Lajam Palmer (Šefild Venzdej), Endru Robertson (Liverpul), Greg Tejlor (Seltik) i Kiran Tirni (Arsenal).

Vezni red: Stjuart Armstrong (Sautempton), Rajan Kristi (Seltik), Rajan Džek (Rendžers), Džon Mekgin (Aston Vila), Kalum Mekgregor (Seltik), Keni Meklin (Norič) i Skot Mektominej (Mančester junajted).

Napad: Oliver Burk (Šefild junajted), Lindon Dajks (KPR), Rajan Frejzer (Njukasl), Lejh Grifits (Seltik), Oli Mekbarni (Šefild junajted), Kalum Paterson (Šefild venzdej) i Lorens Šankland (Dandi).

Utakmica u Beogradu odigraće se 12. novembra, a Škotskoj će to biti prilika da se plasira na veliko takmičenje posle više od dve decenije i nastupa na Mundijalu u Francuskoj 1998.

Posle okršaja sa Srbijom, zabranici Stiva Klarka nastavljaju takmičenje u drugom izdanju lige nacija gde se sastaju sa Slovačkom 15. 11. i Izraelom tri dana kasnije. Škotska je trenutno prva u svojoj grupi i nalazi se u seriji od osam mečeva bez poraza u svim takmičenjima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GRCI, BIVŠA BRAĆO, OVO VAM NEĆEMO OPROSTITI: Nemanja Matić besan zbog Kosova poslao brutalnu poruku lažnim prijateljima