ZVEZDA SPREMNA ZA HOFENHAJM: Neka bude kao u Kelnu

Z. ĆOROVIĆ

22. 10. 2020. u 08:10

PRVI evropski ispit, najteži od svih.

ЗВЕЗДА СПРЕМНА ЗА ХОФЕНХАЈМ: Нека буде као у Келну

FOTO: M. Vukadinović

Fudbaleri Crvene zvezde večeras (21.00) ulaze u trku sa novom nemačkom fudbalskom mašinom zvanom Hofenhajm. Ime rivala nije zvučno, ali njegove ambicije, velika ulaganja i silovit proboj prethodnih sezona izbacili su klub iz malenog Zinshajma u sam bundesligaški vrh.

Nedavno su u prvenstvu isprašili evropskog šampiona Bajerna sa četiri komada, što znači da im je teško stati na crtu kada su u elementu. Zvezdina ekspedicija je juče u popodnevnim časovima stigla u Nemačku, ekipa se sinoć upoznala sa modernim stadionom na kome neće biti publike. Svi su spremni i nestrpljivi da se uhvate u klinč sa protivnikom u prvom kolu Grupe L, u kojoj se danas sastaju i češki Liberec i belgijski Gent.

- Kao što svi navijači Crvene zvezde i oni kojima je crveno-bela boja u srcu željno iščekuju ovu utakmicu, tako i mi igrači jedva čekamo da počne jer živimo za evropska takmičenja. Protivnik je jak, ali verujemo u pozitivan rezultat. Navijači će nam nedostajati, jer sve utakmice bez publike podsećaju na mali fudbal sa drugarima. Znamo da su svi zvezdaši uz nas, pored malih ekrana, ipak, faliće nam njihova podrška - istakao je Nemanja Milunović, iskusni Zvezdin štoper koji će se najverovatnije vratiti u tim.

Kao i u večitom derbiju, Ivanić i Kanga će preskočiti meč zbog virusa korona.

- Nedostaju nam, bili bismo jači da su oni tu. Svaki fudbaler je bitan, naročito sada kad igramo u ritmu četvrtak-nedelja. Moramo da zbijemo redove, budemo složni i snažni, suprotstavimo se Nemcima najjače što možemo. Naša odbrana je bila dobra ove sezone. Raduje me činjenica da nismo izgubili u domaćem šampionatu. Primili smo do sada četiri gola u Superligi, bilo bi lepo da tako nastavimo i na evropskoj sceni - kaže Milunović.

DžAJIĆ: SVAKI BOD U EVROPI JE VAŽAN

Dragan Džajić/FOTO: M. Vukadinović

POČASNI predsednik crveno-belih Dragan Džajić sa puno optimizma očekuje Zvezdin start u Ligi

- Počinjemo evropske utakmice, svaki bod je veoma važan. Nezgodno je što prvi meč igramo sa najjačim protivnikom u grupi, ali ako želimo da igramo Evropu moramo da se adaptiramo na sve. Zvezda ima ispred sebe cilj, a to je da bude prva ili druga u grupi. Kada bismo sada analizirali rezultate u novoj sezoni i kada bismo podvukli crtu - od 11 prvenstvenih utakmica imamo deset pobeda i jedan remi, dok u Evropi praktično nije izgubljena nijedna utakmica, sem one posle jedanaesteraca. Za sada je sve onako kako treba - ohrabruje Džajić.

Rival iz Bundeslige je takođe oslabljen, korona je i njemu "uzela" zvezdu tima Andreja Kramarića. Od starta ove sezone Hofenhajm je na pet utakmica postigao deset pogodaka, od toga Hrvat je dao čak osam.

- Pošto nema Kramarića, moraćemo najviše da se čuvamo Dabura, koga dobro poznajemo iz čuvenih mečeva sa Salcburgom - napominje mladi vezista Veljko Nikolić.

FOTO: FK Crvena zvezda

- Tada nam je dao dva gola, ali je Zvezda na kraju slavila. I sada smo došli da se nadigravamo i pokažemo da možemo svima da se suprotstavimo. Prošli put smo u Nemačkoj pobedili Keln, zašto ne bismo dobili i Hofenhajm. Verujem da možemo da trijumfujemo na startu.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna