MIJAT GAĆINOVIĆ ZA "NOVOSTI": Biće Zvezda bolja nego u derbiju!

Đ. SAMOILOVIĆ

20. 10. 2020. u 19:47

KRIVO je Mijatu Gaćinoviću zbog činjenice da je korona poremetila Crvenu zvezdu i Hofenhajm, i oduzela im važne ofanzivne adute pred međusobni okršaj u Ligi Evrope (sutra, 21.00), koji će se igrati bez publike.

МИЈАТ ГАЋИНОВИЋ ЗА НОВОСТИ: Биће Звезда боља него у дербију!

FOTO: EPA

Ipak, prema rečima srpskog veziste iz redova bundesligaša, izostanak Mirka Ivanića i Gelora Kange sa jedne, i Andreja Kramarića sa druge strane, kao i nešto mršavije izdanje Zvezde u 163. večitom derbiju, ne zavarava nemačku ekipu, koja je pomno analizirala taktičke mehanizme tima Dejana Stankovića.

- Imamo trojicu odsutnih, Kramarića, Kaderabeka i Adamsa, a naročito će se osetiti odsustvo Kramarića, koji je jedan od naših najraspoloženijih igrača od starta sezone, i videlo se koliko nam je nedostajao odmah protiv Borusije Dortmund, gde smo zaslužili makar remi. Svakako očekujem jednu veoma tešku utakmicu i nadam se pobedi protiv Zvezde, posle dva kiksa u prvenstvu - kaže Gaćinović za "Novosti".

PECKANjE SA KATAIJEM

PROVELI su pretprošlu nedelju zajedno Aleksandar Katai i Mijat Gaćinović na reprezentativnom okupljanju, i naravno pričali o susretu Zvezde i Hofenhajma.

- Znamo se Katai i ja još iz Vojvodine, on je bio tu kada sam tek stigao u Novi Sad. Pričali smo malo na reprezentativnom okupljanju, šalili smo se, bilo je malo i peckanja, ali sve u prijateljskom maniru - priznaje Gaćinović.

I pored izostanka dvojice najkreativnijih vezista, Gaćinović zna da Stanković ima još ofanzivnih aduta na raspolaganju.

- Ja bih voleo da nije tako, i da smo i jedni i drugi kompletni. Posebno mi je krivo zbog Ivanića, koji je proigrao ove sezone i drago mi je jer je pokazao sve što se očekuje od njega. Ali, ima Zvezda i druge kreativce, i znamo odakle preti opasnost. Naravno, trener nas nije ni na koga posebno upozoravao, analizirali smo ih timski, celokupnu igru i uvideli sve prednosti i mane protivnika - objašnjava Gaćinović.

DABUR PAMTI CRVENO-BELE

U IZOSTANKU Kramarića, najveća pretnja će biti svakako Munas Dabur koji dobro pamti meč u Salcburgu kada je dva puta matirao Milana Borjana.

- Dabur je tada odigrao veoma dobro dao je dva gola. Seća se te utakmice, posebno su mu navijači ostali u pamćenju, ali nema specijalan motiv zato što ga je Zvezda zaustavila na korak od Lige šampiona, i kao i svi mi raduje se utakmici - govori srpski vezista.

Protiv Omonije, Ararata, i Partizana, pritisak je ostavio vidljivog traga na igrače Zvezde, i sputao ih da zasijaju kao u nekim drugim susretima ove sezone.

- Gledao sam derbi, i učinio bih to svakako i da ne igramo sa Zvezdom, ali sada sam sa posebnom pažnjom pratio. Ne mislim da je to bilo pravo lice Zvezde, zbog pritiska koji nosi duel sa Partizanom. Kao ni u nekim evropskim utakmicama, kada je ulog bio previsok zbog formata u kojem se igra na jednu utakmicu, i mislim da će biti znatno rasterećeniji protiv nas - kaže Mijat.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (1)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!