BUVAČ KONAČNO PROGOVORIO O KLOPU: Nisam mu čestitao titulu, 17 godina sam radio sve, samo nisam pričao javno

Novosti online

05. 10. 2020. u 11:01

ŽELjKO Buvač, nekadašnji pomoćni trener Jirgena Klopa, koji je napustio to mesto neposredno pred revanš polufinala Lige šampiona 2018. godine, progovorio je u javnosti o svojoj karijeri kao pomoćnika Jirgena Klopa.

БУВАЧ КОНАЧНО ПРОГОВОРИО О КЛОПУ: Нисам му честитао титулу, 17 година сам радио све, само нисам причао јавно

Foto: EPA

Srbin je takođe je otkrio i da nije čestitao svom nekadašnjem saradniku na tituli u Liverpulu, a iz njegovih reči odaje se utisak da nisu u najboljim odnosima.

- Nisam mu čestitao. Bio sam srećan zbog Liverpula, zbog navijača, zbog igrača. Ali nisam - glasio je odgovor Buvača ruskom novinaru na pitanje da li je razgovarao sa Klopom i da li mu je čestitao na tituli.

Iza njih je 17 godina uspešnog rada, Buvač sada gradi samostalnu karijeru kao sportski direktor Dinama iz Moskve, a ističe da je imao sjajne ponude, kao i da bi razmislio o povratku na mestu trenera ukoliko bi ga zvala Barselona.

- Ne želim sada da budem menadžer. Ako me Barselona pozove, naravno da ću razmisliti, ali inače ne. Kažete da sam ovde samo da bih ostao okupiran i sačekao bolju priliku. Ali da znate kakve sam ponude odbio tokom pauze u karijeri, ne biste to rekli. Ali neću vam reći koji klubovi su me zvali.

Iz Buvačevih reči se može osetiti da između njega i Klopa stvari nisu raščišćene, on tvrdi da je radio 17 godina posao trenera, samo što nije javno pričao i davao intervjue, očigledno aludirajući na Nemca.

- Osećao sam se kao da sam menadžer svih tih 17 godina (sa Klopom u Majncu, Borusiji iz Dortmunda i Liverpulu). Radio sam posao menadžera, osim što nisam javno govorio i davao intervjue. Osim toga, imao sam sve funkcije i trudio sam se da utičem na svoj tim koliko god sam mogao da im pomognem da uspeju. Ali nije mi bila potrebna takva pažnja - rekao je Buvač.

(Telegraf)

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri