ŽREB ZA LIGU EVROPE: Zvezda saznala potencijalne rivale

Z. Ćorović

02. 10. 2020. u 08:20

ŽREB za Ligu Evrope održaće se danas od 13 časova u Nionu i kao svaki veliki događaj, donosi neizvesnost i uzbuđenje kod svih ljubitelja fudbala.

ЖРЕБ ЗА ЛИГУ ЕВРОПЕ: Звезда сазнала потенцијалне ривале

Foto Printskrin

Crvena zvezda je smeštena u drugi šešir, zbog čega je dobio lakši put ka "evropskom proleću".

Iako je delovalo da je treći šešir imao mnogo mina, na kraju je zahvaljujući seči favorita došlo do velike razlike.

Opet, plej-of za Ligu Evrope je pokazao koliko je to takmičenje nepredvidivo, pa su tako neočekivano ispali favoriti poput APOEL-a, Viktorije Plzenj, Bazela, Kopenhagena, Volfsburga i Galatasaraja.

Pošto se nalaze u istom šeširu, Zvezda neće moći da se nađe u grupi sa Dinamom iz Zagreba, praškim klubovima Spartom i Slavijom, Ludogorecom, Jang Bojsom, Rapidom iz Beča, Lesterom, Karabagom, PAOK-om, Standardom iz Liježa i Real Sosijedadom.

Sastav šešira

Šešir 1: Arsenal (Eng), Totenhem (Eng), Roma (Ita), Napoli (Ita), Benfika (Por), Bajer Leverkuzen (Nem), Viljareal (Špa), CSKA Moskva (Rus), Braga (Por), Gent (Bel), PSV (Hol), Seltik (Ško)

Šešir 2: Dinamo Zagreb (Hrv), Sparta (Češ), Slavija (Češ), Ludogorec (Bug), Jang Bojs (Šva), Rapid (Aus), Lester (Eng), Karabag (Aze), PAOK (Grč), Standard (Bel) i Real Sosijedad (Špa);

Šešir 3: Granada (Špa), Milan (Ita), AZ Alkmar (Hol), Fejenord (Hol), AEK Atina (Grč), Makabi Tel Aviv (Izr), Rendžers (Ško), Molde (Nor), Hofenhajm (Nem), LASK (Aus), Hapoel Ber Ševa (Izr), Kluž (Rum);

Šešir 4: Zorija (Ukr), Nica (Fra), Lil (Fra), Rijeka (Hrv), Dandalk (Irs), Liberec (Češ), Antverpen (Bel), Leh (Polj), Sivas (Tur), Volfsberger (Aus), Omonija (Kip), CSKA Sofija (Bug).

Ovo takmičenje je iz godine u godinu sve zanimljivije i dinamičnije, jer je odlično organizovano, a i novčane nagrade su i te kako privlačne. Takođe, prvo mesto garantuje plasman u Ligu šampiona naredne sezone.

Po već poznatom protokolu, na žrebu će se naći 48 ekipa i one će biti rangirane po rejtingu i razvrstane u četiri šešira.

Ekipe će žrebom biti raspoređene u 12 grupa, po dve najbolje idu dalje, u šesnaestinu finala, gde će im se pridružiti i osam trećeplasiranih iz Lige šampiona. Prvo kolo po grupama na programu je 10. oktobra, poslednje šesto je 10. decembra.

Premija za ulazak u Ligu Evrope iznosi 2,92 miliona evra, svaka pobeda u grupi donosi 570.000 evra, remi se plaća 190.000 evra. Nagrada za prvo mesto u grupi je milion evra, drugoplasiranom pripada 500.000, a dobija se i bonus od 500.000 za plasman u šesnaestinu finala. Najveće favorite za osvajanje trofeja predvode Arsenal, Roma, Napoli i Benfika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna