NEKA SE PONOVI BRISEL: Partizan priziva Andreleht 2010. godine

M. Blažić

24. 09. 2020. u 08:15

NEMA Partizan još pobedu u duelu sa belgijskim klubovima u sedam prethodnih evropskih okršaja, ali ga pred večerašnje gostovanje Šarlroa (19.00) u trećem kolu kvalifikacija Lige Evrope "greje" sećanje na leto pre deset godina.

НЕКА СЕ ПОНОВИ БРИСЕЛ: Партизан призива Андрелехт 2010. године

FOTO: FK Partizan

Tada su crno-beli sa istim strategom na klupi, Aleksandrom Stanojevićem, posle boljeg izvođenja penala eliminisali Anderleht i dočepali se drugog učešća u Ligi šampiona.

Sve je deceniju kasnije potpuno drugačije, pa klub koji je u to vreme jedva ponekad iskakao iz proseka tamošnjeg fudbala, Šarlroa, danas čeka Stanojevićev tim sa zvanjem lidera belgijskog prvenstva, uz maksimalnih 18 bodova iz šest utakmica.

Večerašnjih 90, možda i svih 120 minuta bi, kao i deceniju ranije, mogli da predstavljaju prelomnu tačku za klub iz Humske. Pobeda dovodi crno-bele na prag Lige Evrope, koji bi trebalo da preskoče protiv objektivno slabijeg rivala na svom terenu u plej-ofu, dok poraz donosi težak udarac, kako u takmičarskom, tako i u finansijskom smislu. I pored nekoliko slabijih izdanja u poslednje vreme protiv autsajdera na papiru svesni su svi u taboru srpskog vicešampiona da će utakmica protiv Šarlroa biti nešto sasvim drugačije.

- Mislim da su šanse 50-50, ali moramo da odigramo utakmicu sa pravim mentalitetom. Znamo da nam neće biti lako, oni su u dobroj formi. Moramo da budemo fokusirani svih 90 minuta. Nikad se ne zna u ovakvim susretima - smatra oporavljeni napadač Partizana Sadik, koji će za razliku od prvenstvenog duela protiv Zlatibora zaigrati od prvog minuta.

Analizirali su u Partizanu dobro sve opasnosti koje prete. Ipak, Nigerijac nije želeo previše da se bavi mogućnostima protivnika.

- Ne fokusiram se na to ko je najopasniji, gledali smo kako oni igraju. Mislim da smo spremni i videćemo šta će da se dogodi - rekao je Sadik, koji je upitan i šta će biti prednost Partizana. - Imamo više evropskog iskustva od njih, ali su oni u dobroj formi. Nikad se ne zna.

Kada je sastav tima crno-belih u pitanju, prilično je izvesno da će se Stanojević od početka opredeliti za sigurnost u defanzivi, pa će tako ispred poslednje linije biti Zdjelar i Šćekić, što povlači "žrtvovanje" Sejdube Sume u ofanzivnom delu veznog reda. Ono što hrabri pristalice Partizana je to da je Sadik posle lakše povrede spreman za maksimalne napore.

PLEJ-OF 1. OKTOBRA

UKOLIKO večeras uspeju da eliminišu Šarlroa, fudbaleri Partizana će narednog četvrtka imati "meč loptu" za prolazak u desetu grupnu fazu Lige Evrope na domaćem terenu. Rival će tog 1. oktobra biti pobednik meča Apolon (Kipar) - Leh (Poljska), koji je igran sinoć.

ŠARLROA - PARTIZAN

STADION: "De Pau". Početak: 19.00 (RTS 1, Arena 1). Sudija: Bobi Maden (Škotska).

ŠARLROA: Peneto - Busi, Vilems, Desolejl, Kalembe - Golizadeh, Morioka, Ilaimaharitra, Fali - Rezai, Nikolson.

PARTIZAN: Stojković - Miljković, Banjak, Vitas, Urošević - Zdjelar, Šćekić - Natho, Asano, Marković - Sadik.

SKOR SA BELGIJANCIMA

2008/2009, LE

PARTIZAN - Standard 0:1

2009/2010, LE

PARTIZAN - Briž 2:4,0:2

2010/2011, LŠ

PARTIZAN - Anderleht 2:2, 2:2, pen. 3:2

2011/2012, LŠ

PARTIZAN - Genk 1:1, 1:2

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)