SVI PIŠU O UTAKMICI TSC - FCSB: Ludilo u Evropi

Novosti online

18. 09. 2020. u 09:58

UTAKMICA u Senti između srpskog TSC i rumunskog FCSB dugo će se pominjati kao nešto neverovatno što se odigralo.

СВИ ПИШУ О УТАКМИЦИ ТСЦ - ФЦСБ: Лудило у Европи

Foto N. Paraušić

Pobednika u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope upisaće istorija, ali tok meča biće u sećanju mnogih. I baš to što su Rumuni u timu imali osmoricu zaraženih virusom korona na dan utakmice, i to što je na meču dato 12 golova i podignuta dva crvena kartona ostaće u uspomeni svih aktera.

I srpksa i rumunka štampa je imala o čemu da piše, a utakmicu su prokomentarisale i hrvatske “Sportske novosti”.


- Utakmica između Bačke Topole i FCSB neće biti dugo zaboravljena! Srbi su odigrali neverovatan meč u Ligi Evrope, sa 12 golova. FCSB je imao samo tri igrača na klupi, nakon što se u timu pojavila masovna zaraza virusom korona – osvanulo je na stranicama hrvatskog sportskog lista.
 

„Jedna od najluđih utakmica u istoriji“, naslov je na srpskom sajtu RTV.

 

A bilo je i komentara čitalaca:


- Teško je u samo nekoliko rečenica opisati ovaj jedinstveni „tobogan“ koji sam video. Neutralnim ljubiteljima fudbala ovo je verovatno bila najbolja utakmica u četvrtak uveče u kojem je sjajni FCSB u Rumuniji pobedio TSC posle produžetaka i penala. Ekipa Bačke Topole eliminisana je na penale, koje možda nije zaslužila zbog karaktera koji je pokazala, posebno sa dva igrača manje na ovom meču. Ali fudbal je često surov i ovo je lekcija koju je tim Zoltan Saboa naučio u Senti. Na najsuroviji način - piše u jednom od komentara na utakmicu.


Rumuni su imali više razloga za slavlje jer su uspeli i maksimalno oslabljeni da izbore prolaz dalje. Ali i njihovi mediji su se više oslanjali na tok meča, nego na slavlje i plasman u narednu rundu kvalifikacija.

- Rumunski FCSB - bivša Steaua iz Bukurešta - koji je na početku meča imao na raspolaganju samo 13 igrača i jednog golmana, pošto je devet fudbalera bilo pozitivno na KOVID-19, mnogo je pretrpeo za prolazak u sledeće kolo Lige Evrope. Bilo je to pravo ludilo protiv srpskog TSC iz Bačke Topole. U 90 minuta regularnog vremena viđeno je dvanaest golova plus dodatnih 30 minuta produžetka. Konačno, FCSB je uspeo da eliminiše protivnika petim udarcem sa bele tačke. Ali treba pomenuti i domaćina kom nije bilo ništa lakše jer je tokom meča ostao sa devet igrača na terenu i uspeo da drži izjednačen rezultat – piše rumunksi portal Pledge times u tekstu pod naslovom: Ludilo u Evropi.


Bosanski portal Klix.ba je izveštaj iz Sente naslovio sa: Spektakularan meč u Srbiji: TSC i bivši prvak Evrope postigli 12 pogodaka pa izvodili penale.

- Neverovatan meč odigran je u drugom pretkolu Evropske lige, a TSC Bačka Topola i bivši prvak Evrope Steaua Bukurešt (danas FCSB) odigrali su meč za istoriju u Senti. Pobedu je odnela Steaua nakon jedanaesteraca. Gosti su doputovali bez stručnog štaba i devet prvotimaca zbog problema s virusom korona, ali su ipak uspeli da skupe dovoljno igrača kako bi odigrali susret protiv TSC – piše na početku teksta koji je postavljen kao glavna vest na sportskim stranama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju