NOVI „TIP“ U PRODAJI: Analiza tri derbija

M. J.

04. 09. 2020. u 10:21

REPREZENTACIJA Holandije u petak (20.45), na “Johan Krojf” areni, dočekuje selekciju Poljske u prvom kolu Lige nacija.

НОВИ „ТИП“ У ПРОДАЈИ: Анализа три дербија

foto: Tip

Nijedna ekipa nema poraz u proteklih pet utakmica, a u međusobnim duelima Holanđani vode sa 6:3, dok je šest puta bilo nerešeno.


Reprezentacija Poljske je znatno oslabljena, jer u timu neće biti najboljeg igrača Roberta Levandovskog, koji se nalazi na zasluženom odmoru, tako da će napad Poljaka predvoditi Arkadiuš Milik i Kšištof Pjontek.
 

Sa druge strane, Holandija je skoro ostala bez selektora Ronalda Kumana, koji je preuzeo Barselonu, a na njegovo mesto privremeno je postavljen Dvajt Lodevež kome će ovo biti debi na klupi nacionalnog tima.


Takođe, treba napomenuti da je Holandija poslednji poraz od Poljske (0:2) doživela u maju davne 1979. godine u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

HOLANDIJA - POLjSKA

MEĐUSOBNI DUELI
6 6 2 21:16
 

Aktuelni prvak sveta, Francuska, u okviru prvog kola Lige nacija, koje se igra u subotu (20.45), ide u goste selekciji Švedske.


Ove dve reprezentacije sastale su se 21 put u istoriji. “Trikolori” su zabeležili deset pobeda, dok su Šveđani slavili šest puta, a pet utakmica je završeno nerešenim rezultatom. U poslednjih pet mečeva Francuzi su slavili tri puta, dok je reprezentacija Švedske bila bolja u dva duela. Da je razlika evidentna u klasi, vidi se i po tome što se vrednost francuskog tima procenjuje na 867 miliona, dok švedski tim košta samo 23,3, a to je skoro osam puta manje od cene Kilijana Mbapea.
 

Iako Švedska ulazi u dvoboj kao autsajder, ne treba je otpisivati, jer važi za dobru domaćinsku ekipu, koja takmičarski meč na svom stadionu nije izgubila pune dve godine.

ŠVEDSKA - FRANCUSKA

MEĐUSOBNI DUELI
6 5 10 21:29


Hrvati još nemaju rešenje za neugodnu reprezentaciju Portugala, koja je u pet međusobnih duela slavila četiri puta, a jednom je bilo nerešeno, i to u prijateljskoj utakmici, koja se igrala 2018. godine.


Portugalija će u subotu (20.45) u okviru prvog kola Lige nacija pokušati da nastavi pobednički niz protiv “kockastih” i tako nagovesti da bi ove sezone mogla da odbrani titulu prvaka u ovom takmičenju.
 

Po pravilu, dueli ove dve selekcije su veoma tvrdi, što govori i činjenica da je viđeno devet golova na pet susreta.

PORTUGAL - HRVATSKA

MEĐUSOBNI DUELI
4 1 0 8:1

Pratite nas na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni