UEFA NA MUKAMA - SRBI NE MOGU NA KIPAR: Zvezda protiv Omonije igra na neutralnom terenu?

Novosti online

31. 08. 2020. u 17:03

CRVENA zvezda će u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona igrati sa Omonijom sa Kipra.

УЕФА НА МУКАМА - СРБИ НЕ МОГУ НА КИПАР: Звезда против Омоније игра на неутралном терену?

foto: EPA

Žreb je odredio da  crveno-beli gostuju na Kipru, ali nije sigurno da će tako i biti.

Naravno razlog je pandemija korona virusa.

Na sajtu Ministartsva inostranih poslova Srbije navedene su procedure za ulazak u svaku zemlju, a evo šta piše za Kipar.

- Državljani Srbije ne mogu da uđu na teritoriju Kipra, osim lica koja imaju regulisan boravak. Ukoliko lice ne poseduje negativan PCR test, ima mogućnost testiranja po dolasku na Kipar, o sopstvenom trošku (60 evra). Bez obzira na posedovanje negativnog testa, obavezna je mera samoizolacije u trajanju od 14 dana. Dva dana (48 sati) pre isteka samoizolacije, lice je u obavezi da se ponovo testira o svom trošku (85 evra)", piše na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Ovo ujedno znači da bi igrači Zvezde morali da provedu dve nedelje u samoizolaciji na Kipru bez obzira na rezultate testa, što nije izvodljivo, sem ako ne dođe specijalna dozvola Kiprana?

- Rezultat testiranja treba da se pošalje na elektronsku adresu monada@mphs.moh.gov.cy, a samoizolacija će biti ukinuta ukoliko je rezultat ponovnog testiranja negativan. Pored toga, za ulazak na teritoriju Kipra neophodno je da se dobije dozvola za putovanje - Flight pass na sajtu https://cyprusflightpass.gov.cy i to 24 sata pre poletanja aviona. Uvedene su kazne za sve putnike koji nemaju elektronski popunjen Flight pass u iznosu od 300 evra", navodi se i dodaje:

- Države su svrstane u tri kategorije: kategorija A (nije potreban PCR test, ni samoizolacija), kategorija B (neophodan je negativan PCR test, ne stariji od 72 sata pre poletanja) i kategorija C u koju je svrstana Srbija".

S obzirom na to da je meč zakazan za 15. ili 16. septembar trebalo bi sačekati konačnu odluku UEFA, ali ne bi trebalo da bude iznenađenje ako se bude igralo na neutralnom terenu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)