OCENE IGRAČA TSC I PETROKUBA: Sjajan debi bačkotoplačana na evropskoj sceni

S.BAJIĆ

27. 08. 2020. u 23:39

FUDBALERI TSC-a su u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Naš tim je večeras u Kišinjevu, prestonici Moldavije, nadigrao Petrokub Hinčešti, predstavnika i pobednika kupa te zemlje, 2:0 (1:0), i svoj evropski debi krunisao na najbolji mogući način.

ОЦЕНЕ ИГРАЧА ТСЦ И ПЕТРОКУБА: Сјајан деби бачкотоплачана на европској сцени

Foto: Printskrin

Bačkotopolčani su, za njih istorijski meč, odigrali zrelo, držali konce igre i posle isključenja i sa igračem manje na terenu, uspeli da uspostave ravnotežu i trijumfuju nad Moldavcima.

Naš tim je poveo u 16. minutu kada je kapiten Saša Tomanović centaršut Duronjića iz kornera efektno pretvorio u pogodak. To je bila potvrda dominacije na terenu izabranika trenera Zoltana Saboa, koji su kontrolisali igru, bili sigurni i komotni sa loptom sve do 31. minuta. Tada je naime, zbog neopreznog starta isključen bek TSC-a, Boris Varga, pa je domaći tim, brojčano nadmoćniji, preuzeo inicijativu. Strateg Bačkotoplčana, Sabo, bio je primoran da u finišu prvog dela, zameni najisturenijeg napadača Silađija i pojača zadnju liniju, ulaskom beka Petrovića.

U nastavku, fudbaleri iz Bačke Topole, defanzivno opredeljni zbog igrača manje na terenu, ipak su pokušavali da kontranapadima iznenade domaćina. To im je uspelo u 55. minutu zahvaljujući sjajnom Đuri Zecu. Njega je sjajnim pasom sa golom, inače nesigurnog golmana Avrama, povezao Lukić a u prijemu lopte u “šesnaestercu” ga je oborio štoper Razgonjuk. Domaći fudbaler je kažnjen drugim žutim kartonom i automatski isključen sa terena a sa penala je precizan bio Nenad Lukić za prednost od 2:0. Tako su Zec i Lukić u osmišljenoj akciji , poravnali snage na terenu i povisili prednost svog tima, koji se ponovo za sve pitao.

PETROKUB:Avram 6, Ndsomo 6, Racu, Taras 6 ( od 55. Bežan ), Žardan 6, Duanla 5,5, Turkan 6, Razgonjuk 5,5, Kojokari 6, Ambros 6, Platika 6.

TSC: Filipović 7, Varga 6, Antinić 7, Babić 7, Ponjević 7, Zec 8 (od 90. Đurić), Tomanović 7,5, Milićević 7, Duronjić 7,5( od 74. Banjac) Lukić 8, Silađi 7 ( od 44. Petrović 7).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)