ZAŠTO NE, BIĆE I TREĆA SREĆA: Vojvodina u derbiju šestog kola Superlige dočekuje Partizan

S. BAJIĆ

28. 08. 2020. u 09:35

DERBI s Partizanom, koga dočekuju u nedelju (18.45) na "Karađorđu", za fudbalere Vojvodine počeo je odmah po trijumfu u Kruševcu.

ЗАШТО НЕ, БИЋЕ И ТРЕЋА СРЕЋА: Војводина у дербију шестог кола Суперлиге дочекује Партизан

Saničanin u duelu sa Sadikom (Partizan) Foto: M. Vukadinović

Tamo su prošlog vikenda nadigrali Napredak pogotkom Stefana Đorđevića, uknjižili treći ovosezonski trijumf, pa su uz dva remija na startu, visoko kotirani, s namerom da se još više približe vrhu.

Novosađani su u poslednja dva susreta sa Partizanom izlazili uzdignutih ruku, najpre u finišu prolećnog dela šampionata, a zatim i u finalu Kupa Srbije. Da li je moguće da se isti rival pobedi i treći put zaredom?

- Teško je odgovoriti jer, fudbal je to - kaže Siniša Saničanin, štoper i sa tri pogotka u ovoj sezoni, trenutno najbolji strelac Novosađana. - Tada smo pobedili Partizan dva puta u pet dana, pa će u nedelju imati daleko veći motiv da se revanširaju. Šanse su 50:50. Crno-beli imaju kvalitetan tim, i biće zanimljivo za gledaoce preko malih ekrana da uživaju u sadržaju. Nama na terenu, svakako, nedostajaće publika u derbiju, posebno.

OFANZIVA

STEFAN Đorđević, strelac pobedonosnog pogotka za Vojvodinu u Kruševcu, postigao je prvenac u dresu kluba u kojem je i ponikao.

- Naravno, zadovoljni smo tim trijumfom, ali to je već u arhivi. Napredak je prošlost, okrenuli smo se derbiju sa Partizanom. Ušli smo u seriju pobeda i želimo da je nastavimo, Najvažnije je da odigramo našu igru, napadački model. Želja je da sa uspehom izađemo iz derbija i veoma teškog rasporeda koji nas je dočekao na startu sezone - kaže Đorđević.

Saničanin ističe da će nedostajati atmosfera na "Karađorđu", naročito Vojvodini, kao domaćinu.

- Evo, svi smo već, nekako, navikli da igramo pred praznim tribinama, ali to nikako znači da nam je prijatno nastupati bez navijača i ljubitelja fudbala. Naša prednost trenutno je to što smo odigrali pet mečeva u prvenstvu, uigrali se, krenulo nas je, u uzlaznoj formi smo... U derbiju s Partizanom uzdanica je naš kolektiv i zajednički, timski duh. Istina je, imamo individualce koji takođe mogu da reše meč, ali ako ne uđemo u utakmicu kao kolektiv borbeno, odgovorno sa jasnim ciljem, slaba vajda - ističe Saničanin.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)