BANJAK PRIMEĆUJE NAPREDAK EKIPE: Radije ću da patim i borim se, nego da gledam saigrače iz udobne fotelje

Beta

25. 08. 2020. u 10:32

FUDBALER Partizana Maki Banjak ocenio je danas da je ekipa napredovala u odnosu na početak sezone.

БАЊАК ПРИМЕЋУЈЕ НАПРЕДАК ЕКИПЕ: Радије ћу да патим и борим се, него да гледам саиграче из удобне фотеље

foto: Instagram/MackyBagnack

- Imamo dobre igrače koji na prvom mestu vole da igraju fudbal. Za mene je najveći kvalitet to što imamo igrače koji u svakom trenutku mogu da naprave razliku. To je najvažnije - rekao je Banjak za klupski sajt.

Banjak je pre skoro mesec dana prešao u Partizan iz slovenačke Olimpije. On je rekao da je da su ga saigrači odlično prihvatili, kao i navijači, koji su mu stalno pisali poruke uoči dolaska u klub.

Partizan je u drugom kolu Super lige izgubio od Novog Pazara sa 2:3, a Banjak je ocenio da su crno-beli sada bolji nego što su bili na početku prvenstva.

- Uvek volim da kažem: “Kraj nečega ili jedne stvari je uvek bolji nego njen početak”. Počeli smo loše, ali hvala Bogu sada smo mnogo bolji nego na tom početku, što je najvažnije. Ono što je bilo tada ne možemo promeniti, a mi moramo da se koncentrišemo na sadašnjost - naveo je on.

Banjak je rekao da je posle tog poraza, kao i saigrači, osećao stid i bes.

- Želeo sam da pomognem svom timu jer, pre ću da patim i borim se do poslednje kapi znoja na terenu, nego da ih ugodno gledam preko ekrana - dodao je.

Partizan će u četvrtak igrati protiv letonskog RFS, u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evropa. Banjak je svojevremeno igrao protiv kluba iz Rige.

- Svaka utakmica je utakmica za sebe. Promenili su do sada mnogo igrača, doveli su i nove, ali ja zaista nikada ne volim da pričam o protivnicima. Uvek se trudim da sutra budem bolji nego što sam bio danas. Mislim da oni i neće igrati ofanzivno protiv nas, već na kontranapade - naveo je kamerunski defanzivac.

On u poslednjoj liniji tima najviše igra sa Urošem Vitasom.

- Mislim da se Vitas i ja dobro dopunjujemo. Mnogo pomažemo jedan drugome i ono što je izuzetno važno je da mnogo pričamo. Ne samo tokom utakmice, već i pre nje. A sa kim posebno? Odgovor je Partizan. Za mene nije važno ko je na terenu, mi smo tim i kao tim dajemo golove i pobeđujemo - rekao je Banjak.

Upitan o stanju terena širom Srbije i činjenici da nisu na svakom stadionu istog kvaliteta, Banjak je rekao da je to primetio.

- U svakom trenutku moramo biti realni i da znamo šta nas čeka kada igramo na gostovanju. Najvažnije je da uvek pokušamo da igramo najbolji fudbal, da se prilagodimo situaciji i iz nje uvek uzvučemo tri boda - naveo je.

Na pitanje da li Partizan može da osvoji titulu, Banjak je odgovorio: "Sve je moguće ako u to veruješ".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?