ASANO NAKON PRVOG HET-TRIKA U PARTIZANU: Sada je sve na svom mestu

Đ. S.

24. 08. 2020. u 09:10

NAGOVESTIO je Takuma Asano u prvim mečevima srpskog prvenstva da će biti jedna od glavnih uzdanica Save Miloševića, a het-trikom protiv Inđije, prvim u dresu Partizana, samo potvrdio da se nalazi u odličnoj formi u uvodnom delu sezone.

АСАНО НАКОН ПРВОГ ХЕТ-ТРИКА У ПАРТИЗАНУ: Сада је све на свом месту

FOTO: N. Paraušić

Sada su na redu i evropski izazovi, a gol u mreži svakog protivnika, osim na premijeri u Kruševcu, jasan je pokazatelj da se hitronogi Japanac u drugoj sezoni potpuno aklimatizovao na crno-bele i uslove u srpskom fudbalu.

- Motivisan sam za svaku utakmicu. Kada bih rekao da je postojalo nešto što me je na poslednjem meču dodatno pokrenulo, onda bih to koristio uvek. Srećan sam što sam dao tri gola, ali vidim da još mogu da napredujem u igri - skroman je Asano.

Prošlo je godinu dana otkako je stanovnik Humske 1, već se privikao na ovdašnje uslove i posebno uživa u timskom duhu koji krasi prvotimce Partizana.

- Ono što mi posebno znači je što zaista imam veliku podršku od svih igrača i stručnog štaba. Čuo sam da su se mojim golovima posebno radovali na tribini Suma i Sadik. Ali pored njih, svi momci su uvek uz mene i od prvog dana sam se osećao kao deo porodice. Kako je prošlo vreme, sada je to sasvim leglo, a ja sam se dodatno opustio - ističe ofanzivac iz Zemlje izlazećeg sunca.

PORAZ OLIMPIIJE POZIVA NA OPREZ

PARTIZAN će u četvrtak u sklopu prvog kola kvalifikacija igrati protiv RFS, skromne ekipe iz Letonije, ali nema mesta opuštanju.

- Za sada o ekipi znam samo ono što je rekao Banjak. Koliko god nije zvučno ime protivnika, sa njima se nije šaliti. Pobedili su Olimpiju, pa nam to ukazuje na još veći oprez. Krećemo sa analizama i moramo fokus da stavimo na utakmicu u četvrtak. Takvi protivnici su najopasniji i mogu da iznenade. Igra se na jednu dobijenu, što stvara još veći pritisak - oprezan je Asano.

Ofanzivnom stilu koji gaje crno-beli najviše odgovara teren poput onog sa stadiona JNA, pa je jasno što japanski fudbaler obožava da igra tom delu Topčiderskog brda. Još i da su tu oni najvatreniji...

- Najviše volimo da igramo kod kuće, jer je teren veoma dobar i mnogo znači kada lopta može da ide nesmetano. Do sada sam se navikao na terene po Srbiji, ali ako me već pitate, naravno da biram naš stadion. Nedostaju nam navijači, ali svi smo se u svetu prilagodili trenutnoj situaciji i nadamo se da će se stvari normalizivati u jednom trenutku. Što budemo odgovorniji, situacija će se pre normalizivati - podvlači Asano.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)