NEMA LUKE, VRAĆEN GRUJIĆ: Tumbaković ima dogovor s Milivojevićem

M. Blažić

20. 08. 2020. u 14:25 >> 20:18

BEZ klasičnog desnog beka, sa "rehabilitovanim" Markom Grujićem, ali ne i sa dosada standardnim Lukom Milivojevićem.

НЕМА ЛУКЕ, ВРАЋЕН ГРУЈИЋ: Тумбаковић има договор с Миливојевићем

EPA

Selektor Srbije Ljubiša Tumbaković je saopštio spisak fudbalera za predstojeće mečeve B Lige nacija protiv Rusije u Moskvi 3. septembra i Turske u Beogradu tri dana kasnije, i na njemu interesantnih detalja koje je iskusni stručnjak objasnio oglasivši se preko jutjub-kanala Fudbalskog saveza Srbije.

- Daleko veći bi problem bio da smo u problemu sa igračima koji su orijentisani prema napred, ofanzivni vezni ili špic. To pitanje je i pitanje načina i stila igre koji bi trebalo da bude prisutan u ove naredne tri utakmice. Kroz ova prva dva meča, ideja je da se afirmiše neki način koji može da rezultira prolaskom do EP kroz baraž. Pitanje desnog ili levog beka, ili bilo koje druge pozicije, deo je pitanja o načinu i sistemu igre koji će biti prisutan za ove tri utakmice. I on može da se menja u velikoj meri u odnosu na zahteve duela.

Pandemija virusa korona je u velikoj meri odredila princip vezan za izbor igrača pred start u Ligi nacija.

- U ovoj novonastaloj situaciji sa virusom korona nismo imali previše prostora da skautiramo rivale, pa ni naše igrače. Pa je spisak samo za nijansu modifikovan u odnosu na onaj koji je trebalo da bude pozvan u martu. Ovo je najrealniji spisak.

IVANOVIĆ OSTAJE "PENZIONER"

UPITAN je selektor Tumbaković da li je razmišljao o eventualnom pozivanju Branislava Ivanovića, koji je prošle sezone bio u idealnih 11 šampionata Rusije.

- Ne vidim razlog da o tome pričamo. Selektor ima svoje pravo da bira sistem kako mu odgovara. Ja sam zatekao situaciju da je Branislav Ivanović završio karijeru u reprezentaciji. Ne bi bilo ni profesionalno da sad ponovo otvaramo tu temu. Bio je tu, hvala, idemo sad u neku novu priču - istakao je Tumbaković.

Dotakao se, zatim, Tumbaković povratnika u nacionalni tim posle dve godine - Marka Grujića.

- Grujića pratim godinama, od omladinske reprezentacije. Ovog trenutka se ukazala šansa, nisam s njim razgovarao, deo mog posla je da ga stavim na spisak. Kakav je nesporzum imao sa bivšim selektorom stvarno ne znam. Sa Lukom Jovićem je situacija izdefinisana još u decembru, to su pročitane novine.

Za mnoge je iznenađenje izostanak Luke Milivojevića.

- Rekao sam već da je sada cilj da izdefinišemo način igre i ideju, koja bi, doduše, trebalo da bude malo prikrivena, za ono što dolazi u oktobru. A Milivojević je proveren igrač, ja sam ga i vratio u tim. Napravljen je dogovor sa Lukom. Glupo je bilo da gomilamo igrače. Odlučio sam sada, pre svega, da probam Marka Grujića i Saleta Lukića, Luka će propustiti meč sada, ali tu je - zaključio je Tumbaković.

Interesantno je da na Tumbakovićevom spisku nema nijednog fudbalera iz Superlige, a priliku da prvi put zaigraju za "orlove" će dobiti Strahinja Pavlović, Dušan Vlahović i Đorđe Despotović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju