ODLAZE FUDBALSKE LEGENDE: Preminuo nekadašnji igrač Zvezde i Obilića, bio na jednoj od najvažnijih funkcija u srpskom fudbalu

Novosti online

19. 08. 2020. u 20:46

CRNI dani za srpski fudbal su nastavljeni, nakon nekoliko loših vesti stigla je nova - preminuo je bivši fudbaler i sportski radnik Ratko Piljak.

ОДЛАЗЕ ФУДБАЛСКЕ ЛЕГЕНДЕ: Преминуо некадашњи играч Звезде и Обилића, био на једној од најважнијих функција у српском фудбалу

Foto N. Skenderija

Nekadašnji predsednik Fudbalskog saveza Beograda umro je u Beogradu u 85. godini a na pomenutoj poziciji bio je od 2005. do 2008, piše "Blic".

Na mestu predsednika FS Beograda nasledio je Mitra Mrkelu i puno doprineo u uspešnom radu te organizacije. Rođen je u Glamoču, po struci je bio ekonomista, a ponikao je u Bulbudercu iz kog je potom prešao u Crvenu zvezdu.

Seniorsku karijeru obeležio je igrajući za beogradski Obilić i već pomenuti Bulbulderac u kom je počeo, i završio karijeru davne 1966.

Ostao je u fudbal, radio je kao član omladinske komisije Crvene zvezde, nakon deceniju i po u njoj postao je i predsednik. Takođe, bio je član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije i predsednik komisije FSS za omladinski fudbal, a aktivan je bio i u okviru sekcije veterana Zvezde.

Datum i mesto sahrane biće poznati naknadno.

(BLIC)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna