NOVI SLUČAJEVI VIRUSA KORONA U FRANCUSKIM KLUBOVIMA: Liga već odlaže utakmice, a takmičenje nije ni počelo

OBISTINILE su se sumnje da su još trojica fudbalera Olimpika iz Marselja zaraženi virusom korona, zbog čega je odložen meč 1. kola francuskog prvenstva u petak između marseljskog kluba i Sent Etjena.

НОВИ СЛУЧАЈЕВИ ВИРУСА КОРОНА У ФРАНЦУСКИМ КЛУБОВИМА: Лига већ одлаже утакмице, а такмичење није ни почело

Foto: Depositphotos

Od stalnog dopisnika: Pariz

Među "plavo-belima" iz francuske luke sada ima četvoro obolelih.

Meč je odlukom francuske lige odložen za 16. ili 17. septembar. Sada se postavlja pitanje da li će biti novih odlaganja i problema u klubovima, jer je već na startu prvenstva došlo do poteškoća.

Tako se u utorak saznalo da je pozitivno i troje fudbalera Nima, što takođe kompromituje njihov meč protiv Bresta u nedelju. Do sada je tokom priprema Strazbur ima zaraženih devetoro igrača, Nant sedmoro, Monpelje šestoro…

Na sreću, PSŽ i Lion, dva francuska kluba u samoj završnici Lige šampiona, nemaju nijednog inficiranog fudbalera.

Prema pravilima francuske fudbalske federacije, svi igrači moraju da se testiraju između 72 i 48 sati pred utakmicu, koja, u slučaju većeg broja zaraženih, može da bude otkazana na samo pet sati pred početak.

To stvara velike nevolje, uključujući i gledaoce, kojima mora da se vraća novac za kartu, ukoliko im novi termin ne odgovara. Za sada, mečeve na stadionu može da prati najviše pet hiljada gledalaca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri